Spurs verwerkt CL-kater dankzij goudhaantje Son

Vier dagen na de bijzonder pijnlijke uitschakeling in de Champions League door Juventus heeft Tottenham Hotspur zich in de eigen Premier League hersteld. Het won met 1-4 bij het AFC Bournemouth van basisklant Nathan Aké, waardoor het Liverpool passeert en nu derde staat. Heung-Min Son was weer eens de gevierde man.

Een kwartier voor rust was het perspectief voor Spurs echter nog bijzonder slecht. De ploeg van Mauricio Pochettino kwam na zeven minuten al op een 1-0 achterstand, toen Junior Stanislas een voorzet vanaf de rechterkant fraai controleerde en de bal vervolgens in de lange hoek schoot. Daarmee maakte de aanvaller zijn fout van vlak daarvoor goed. Op de counter kon hij alleen op Tottenham-goalie Hugo Lloris af, maar hij stiftte de bal tegen de lat.

Na een halfuur moesten de bezoekers ook nog eens verder zonder topscorer Harry Kane. Hij leek de gelijkmaker binnen te tikken, werd (terecht) teruggefloten wegens buitenspel, maar klapte bij zijn afgekeurde doelpunt vol door zijn enkel. Hij probeerde het daarna nog wel even, maar Kane werd vier minuten later alsnog vervangen door Erik Lamela. De Argentijn leidde direct na zijn entree de 1-1 in. Uiteindelijk kwam de voorzet van Serge Aurier, Dele Alli werkte de bal met zijn knie binnen.

Direct na rust moest Lloris redding brengen op een schot van Simon Francis, de daaropvolgende corner werd door Aké overgekopt. Nadat ook Dan Gosling namens The Cherries een fraaie kans had gemist, sloeg Tottenham aan de andere kant wél toe. Op aangeven van Alli volleerde Heung-Min Son met wat geluk raak. Net als midweeks tegen Juventus raakte hij de bal totaal verkeerd, maar ook dit keer verdween de bal in het doel.

In de slotminuten gooide de Zuid-Koreaan de wedstrijd vervolgens in het slot. Een fanatiek op de 2-2 jagend Bournemouth leed - in de persoon van Andrew Surman - knullig balverlies op het middenveld, waarna Christian Eriksen zijn ploeggenoot diep stuurde. Son omspeelde Bournemouth-keeper Asmir Begovic en schoot de 1-3 binnen: het was alweer zijn zevende goal in de laatste vier officiële duels, één meer dan in de negentien duels daarvoor. Tegen Rochdale (FA Cup) en Huddersfield Town (Premier League) maakte hij er ook al twee, na zijn goal tegen Juve volgde dus de dubbelslag tegen Aké en co. In de extra tijd bepaalde Aurier met het hoofd de eindstand nog op 1-4.