United wint slag om tweede plaats dankzij reuzendoder Rashford

Reacties

Manchester United heeft zaterdagmiddag de slag om de tweede plaats in de Premier League gewonnen van Liverpool: 2-1. Marcus Rashford was de grote man bij The Red Devils.

United wint slag om tweede plaats dankzij reuzendoder Rashford

Manchester United moest het op Old Trafford stellen zonder Paul Pogba. De Fransman ontbrak in de selectie vanwege een blessure. In de eerste tien minuten tastten allebei de ploegen nog wat af, maar bij de eerste kans sloegen The Red Devils genadeloos toe. Na een lange bal van doelman David de Gea gebruikte Romelu Lukaku zijn grote lijf perfect om het luchtduel te winnen. De Belgische spits kopte door op Rashford, die al op volle snelheid was vertrokken. De aanvaller kapte vervolgens Trent Alexander-Arnold uit om de bal overtuigend in de verre hoek te knallen: 1-0.

Old Trafford barst uit zijn voegen na de openingstreffer van Marcus Rasfhord.
Old Trafford barst uit zijn voegen na de openingstreffer van Marcus Rasfhord.

De formatie van José Mourinho liet het balbezit aan Liverpool, maar The Reds slaagden er niet in dit om te zetten in groot gevaar. Virgil van Dijk kreeg uit een corner nog een goede kopmogelijkheid, maar de bal belandde meer op zijn schouder in plaats van op zijn hoofd.

Aan de andere zijde toonde United zich weer uiterst efficiënt. De opbouw van het tweede doelpunt had veel gelijkenissen met de eerste treffer van de middag. Opnieuw begon de aanval bij een lange bal van De Gea. Lukaku bewees zich vervolgens weer als een geweldig aanspeelpunt, waarna de bal via Juan Mata ietwat gelukkig voor de voeten van Rashford terecht kwam. De Engelsman twijfelde niet en schoot zijn tweede treffer tegen de touwen: 2-0.

Het was zeker geen verrassing dat de twintigjarige aanvaller zich liet gelden tegen een club van The Big Six. Zeven van de zestien doelpunten van Rashford in de Premier League maakte hij tegen een topclub. Liverpool kwam voor de rust niet verder dan enkele speldenprikjes van Roberto Firmino en aan de andere zijde probeerde Mata het nog met een acrobatische omhaal, maar dit leverde geen doelpunten op. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 2-0 stand.

José Mourinho en Jürgen Klopp tijdens een onderonsje op Old Trafford.
José Mourinho en Jürgen Klopp tijdens een onderonsje op Old Trafford.

Na de pauze leek het voor Liverpool een schier onmogelijke opdracht om de United-defensie te slechten. Toch viel de aansluitingstreffer 25 minuten voor tijd, al hadden de bezoekers daar wat hulp van United voor nodig. Na een voorzet vanaf links van Sadio Mané werkte Eric Bailly de bal op miraculeuze wijze achter zijn standbeen langs in zijn eigen doel: 2-1.

Mourinho greep hierna direct in door smaakmaker Rashford naar de kant te halen. Marouane Fellaini kwam als extra slot op de deur binnen de lijnen. De Belg speelde zijn 150ste wedstrijd voor de formatie uit Manchester. Liverpool slaagde er in de slotfase niet meer in om Manchester United echt aan het wankelen te brengen. Ook het inbrengen van Georginio Wijnaldum en de zes minuten extra tijd konden het verschil niet maken.

Door de zege rukt Manchester United zich los van Liverpool. De formatie van Mourinho bezet nu de tweede plaats met vijf punten voorsprong op The Reds. Zondag kan Tottenham Hotspur de derde plaats in de Premier League overnemen van de ploeg van Jürgen Klopp met een zege op AFC Bournemouth (aftrap 17.00 uur).

Dinsdag wacht Manchester United een belangrijke clash in de Champions League tegen Sevilla. Daar proberen The Red Devils de kwartfinale van het miljardenbal te bereiken na de 0-0 in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Liverpool komt zaterdag pas weer in actie. Dan wacht op Anfield het duel met Watford.

De topzes van de Premier League.
De topzes van de Premier League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.