Gefrustreerde Pochettino haalt oude wonden 'manipulatieclub' Juve open

Reacties

Tottenham Hotspur kan nog veel leren van Juventus, zeker ook buiten het veld. Dat zegt manager Mauricio Pochettino, die heeft geklaagd over de manier waarop de Italiaanse club de arbitrage probeerde te beïnvloeden bij de achtste finale van de Champions League.

Gefrustreerde Pochettino haalt oude wonden 'manipulatieclub' Juve open

De uitschakeling door Juventus woensdagavond (1-2) zat Pochettino twee dagen later duidelijk nog hoog. De Argentijn deed vrijdag tijdens zijn persconferentie zijn beklag over de Juventus-leiding, die volgens hem druk uitoefende op scheidsrechter Szymon Marciniak. 'Voor de wedstrijd was het Agnelli (eigenaar, red.) en na de wedstrijd waren het Agnelli en Marotta (directeur, red.). Ik heb ook gezien hoe ze in de rust de scheidsrechter onder druk hebben gezet. In dit soort wedstrijden gaat het om details. Die kleine zaken kunnen het verschil maken bij het bereiken van je doel', aldus Pochettino.

De Tottenham-manager ging nog een stap verder en bracht het verleden van Juventus ter sprake. Vanwege het omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal werd de topclub in 2006 teruggezet naar de Serie B en was er een puntenstraf van -9.

Pochettino: 'Juventus is een club met een cultuur waarin het past om alles te doen om het team te helpen. Juventus is gespecialiseerd. Het is gebruikelijk voor ze om te winnen, maar ook om scheidsrechters onder druk te zetten. De eigenaar bleef nu voor en tijdens de wedstrijd ook in de catacomben. Tegen zo'n club speel je twee wedstrijden, een buiten het veld en een erop. Ik denk dat we hiervan moeten leren.'

Voor Tottenham resteren na de Champions League-uitschakeling de wedstrijden in de Premier League en het FA Cup-toernooi. In de competitie wacht voor de huidige nummer vier van Engeland zondagmiddag een uitduel met AFC Bournemouth.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.