Pochettino vindt niet dat ervaring Juventus doorslag gaf: 'Wij waren beter'

Mauricio Pochettino vindt dat Tottenham Hotspur met opgeheven hoofd de Champions League verlaat. De Londenaren werden woensdag in de achtste finale geveld door een effectief Juventus.

Een periode van drie minuten in de tweede helft waarin de bezoekers twee keer scoorden deed Tottenham Hotspur de das om op Wembley. 'Drie minuten, twee fouten en twee goals. Daarom liggen we eruit', evalueerde manager Pochettino na de 1-2 verliesbeurt in gesprek met BT Sport.

In Turijn eindigde de eerste ontmoeting in 2-2. 'Ik vind dat we in beide duels niet hebben gekregen waar we recht op hadden. Vandaag lieten we tot de 1-1 fantastisch voetbal zien, we domineerden echt. Ik ben daar trots op. Zij kwamen twee of drie keer voor ons doel en maakten twee doelpunten. Zij hebben nu eenmaal de kwaliteit om fouten af te straffen.'

'Dat Juventus zich zo kan terugknokken, is puur kwaliteit'

De Argentijn vindt niet dat een gebrek aan routine zijn ploeg de das omdeed. 'Je kunt wijzen op een verschil in ervaring, maar als je de wedstrijd terugkijkt, zal je zien dat wij zeventig minuten veel beter waren.'

Pochettino denkt dat het even tijd zal kosten om de uitschakeling te verwerken. Aan de andere kant kijkt de Argentijn hoopvol naar de toekomst. 'We zijn nu heel erg teleurgesteld, maar van dit soort duels worden we ook beter. Deze wedstrijden heb je nodig om te groeien. Het is duidelijk dat we meer verdienden, maar in het voetbal gaat het er niet om wat je verdient.'

Door de Europese uitschakeling kan Tottenham Hotspur zich volledig richten op de Premier League - waarin het de vierde plek bezet - en het FA Cup-toernooi.