Spurs verslaat Southampton ondanks vroege goal Van Dijk

Reacties

Tottenham Hotspur blijft meedraaien in de Engelse top. Op bezoek bij het stugge Southampton werd ondanks een razendsnelle goal van Virgil van Dijk met 1-4 gewonnen door de ploeg van voormalig Southampton-manager Mauricio Pochettino.

Spurs verslaat Southampton ondanks vroege goal Van Dijk

De weer herstelde Vincent Janssen en reservedoelman Michel Vorm zaten nog maar nauwelijks op hun plek in de dug-out of het stond al 1-0 in het St. Mary's Stadium. In de voorgaande weken ging het in Engeland al veelvuldig over Van Dijk omdat hij hét transferdoelwit zou zijn van de Premier League-grootmachten en na ruim een minuut deed de Oranje-international er eigenhandig een schepje bovenop. Bij een vrije trap van James Ward-Prowse torende hij boven iedereen uit (foto boven) en knikte hij raak: 1-0. Het was voor de verdediger zijn eerste competitietreffer van het seizoen.

Tottenham was van slag van het openingsdoelpunt en had geluk dat het veel fellere Southampton bij een grote kans voor Nathan Redmond niet op 2-0 kwam. Zijn poging ging maar rakelings naast.

Door de verhoudingen op het veld kwam de gelijkmaker letterlijk uit de lucht vallen. Nu kwam Van Dijk minder positief in de schijnwerpers omdat hij zich in de lucht liet aftroeven bij een voorzet van Danny Rose. Delle Alli kon de bal daardoor in het uiterste hoekje koppen. Bij die 1-1 stand bleef het voor rust, ondanks een maar ternauwernood gesmoord schot van Victor Wanyama, die voor het eerst terug was bij de club die hij afgelopen zomer achterliet om zijn overstap naar Londen te maken.

Delle Alli klopt Virgil van Dijk in de lucht en zet de 1-1 op het scorebord.
Delle Alli klopt Virgil van Dijk in de lucht en zet de 1-1 op het scorebord.

Kort na rust viel de beslissing. Uit een corner van Christian Eriksen kopte de in de eerste helft onzichtbare Harry Kane fraai de 1-2 binnen. Het betekende voor de Engelse spits een einde aan een doelpuntendroogte in de Premier League van 344 minuten.

Kane kreeg vervolgens ook de gelegenheid om de thuisploeg de nekslag toe te dienen. Bij een uitbraak van Spurs werd Alli door Redmond al vallend onderuit gelopen. Arbiter van dienst Mike Dean oordeelde dat de Tottenham-middenvelder dusdanig gehinderd werd, dat een strafschop én een rode kaart op zijn plaats waren. Kane schoot de bal bij dat buitenkansje evenwel huizenhoog over en keek na zijn misser verwijtend naar het gras, dat gehavend achterbleef.

Door dat slippertje bleef het lang spannend, maar Tottenham sleepte - met Janssen nog vier minuten in de gelederen - de derde competitiezege op rij tegen tien man uit het vuur. Goals van invaller Heung Min-Son (eindstation na een counter) en Alli (geplaatst in de hoek) zorgden in de slotfase zelfs nog voor een ruimere marge: 1-4. Tottenham blijft daardoor vijfde, maar heeft de topvier nog in het vizier. Southampton is achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.