Spurs bedankt Ronaldinho: 'Dankzij hem voelen we ons nóg sterker'

Reacties

Tottenham Hotspur staat dit seizoen voor het eerst sinds acht jaar in de kwartfinales van de Champions League. Manager Mauricio Pochettino wil het niet van de daken schreeuwen, maar gelooft wel degelijk in een plek in de halve finale, waarin Ajax de tegenstander is.

Spurs bedankt Ronaldinho: 'Dankzij hem voelen we ons nóg sterker'
Manchester City
Manchester City
4 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Hoewel er dit seizoen voor het dertiende jaar op rij Europees voetbal wordt gespeeld bij Tottenham, is de ploeg minder ervaren dan Manchester City. Het begint echter met geloven in eigen kunnen, zegt Pochettino. De 1-0 zege uit de eerste wedstrijd draagt alleen maar bij aan het goede gevoel.

Ook de complimenten van zijn oud-teamgenoot Ronaldinho helpen. De Braziliaan gaf deze week te kennen dat hij Tottenham de finale ziet bereiken ten koste van Manchester City. 'Wow. Ronaldinho weet veel van voetbal en op dit punt respecteer ik zijn mening zeker', reageert Pochettino met een knipoog.

'Ronaldinho was een geweldige teamgenoot toen we samen bij Paris Saint-Germain speelden. Het was een fantastische tijd, op het veld en tijdens de trainingen. Ik heb veel van Ronaldinho geleerd. Lachen, dansen, zingen. Als je goed wilt spelen, moet je blij zijn en lachen', aldus de Argentijnse manager.

Ronaldinho (tweede van links) en Pochettino (derde van links) voor een wedstrijd van PSG in 2003.
Ronaldinho (tweede van links) en Pochettino (derde van links) voor een wedstrijd van PSG in 2003.

'Ik leer sowieso veel van Braziliaanse spelers, maar bijna drie jaar met Ronaldinho doorbrengen was ronduit geweldig. En voor de wedstrijd tegen City geldt: net zoals in het echte leven moet je erin geloven en op jezelf, je mogelijkheden en je kwaliteiten geloven.'

'Het is heel goed dat mensen als Ronaldinho geloven dat je de kwaliteiten hebt om te winnen. Dat maakt dat we ons nog sterker voelen in aanloop naar dit duel. En misschien slagen we er dan wel daadwerkelijk in om een waanzinnig elftal als Manchester City te verslaan', zegt Pochettino hoopvol.

Grote nederlaag
Tijdens de laatste kwartfinale die de Spurs speelden in het miljardenbal, in het seizoen 2010/11, gingen ze er hard af tegen Real Madrid. De eerste ontmoeting in Madrid eindigde al direct in 4-0, waarmee de return in Londen niets meer werd dan een afscheidsavond. Van de ploeg van toen is nu niets meer over bij Tottenham.

Doelman en aanvoerder Hugo Lloris zegt woensdag te hopen op een beter scenario tegen Manchester City, al zal het zijn ploeg wel een enorme krachtsinspanning kosten. 'We zijn klaar om stevig af te zien - en dat zullen we ook mee gaan maken. Maar kunnen wij het onze tegenstander ook lastig maken? Ja, zeker.'

'Het gaat er in dit stadium van de Champions League om dat je bereid bent strijd te leveren. We weten dat we tegenover een van Europa's beste ploegen staan. Ze hebben zo ongelooflijk veel kwaliteit in het elftal. We hebben heel wat werk voor de boeg. Als wij van dat veld stappen, moeten we voelen dat we er alles aan gedaan hebben', eist Lloris.

De winnaar van de ontmoeting tussen Manchester City en Tottenham Hotspur bindt in de halve finale de strijd aan met Ajax. Dinsdagavond rekenden de Amsterdammers in Turijn af met Juventus (1-2), nadat de heenwedstrijd in 1-1 was geëindigd.

'De kritiek op Guardiola is best wel hypocriet'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.