Sprookje voor debutant: Füllkrug behoedt Duitsland voor blamage

Reacties

Niclas Füllkrug heeft Duitsland vlak voor tijd behoed voor een gigantische blamage. De spits debuteerde voor Die Mannschaft en schoot zijn ploeg vlak voor tijd langs een dapper Oman. Daardoor gaat Duitsland met een zege op zak naar het WK in Qatar.

Sprookje voor debutant: Füllkrug behoedt Duitsland voor blamage
Oman
Oman
0 - 1
Duitsland
Duitsland

Bondscoach Hansi Flick koos tijdens de generale repetitie voor het WK voor een aantal gearriveerde namen. Aanvoerder Manuel Neuer begon onder de lat, nadat hij de afgelopen maanden veel wedstrijden bij Bayern München had gemist door een blessure. Ook spelers als Leon Goretzka, Ilkay Gündogan, Kai Havertz en Leroy Sané stonden aan de aftrap. Joshua Kimmich zat op de reservebank, maar wie ook begon, was Youssoufa Moukoko (17). De piepjonge aanvaller werd daarmee de jongste speler ooit die voor Die Mannschaft speelde sinds Uwe Seeler in 1954. Moukoko had zijn plek verdiend na een ijzersterke eerste seizoenshelft bij Borussia Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Oman aanvankelijk een tegenstander leek die gebruikt werd om het vertrouwen op te krikken, had Duitsland het enorm moeilijk. De ploeg van Flick had weliswaar veel balbezit, maar wist de verdedigingslinies nauwelijks te doorbreken. De gastheren verdedigden compact, vochten voor iedere meter en werden ook nog eens gevaarlijk met enkele uitvallen. Toch kreeg Duitsland de beste kansen. Havertz kon na een ruim kwartier de score openen, maar miste. Vlak voor rust had Moukoko zijn debuut glans kunnen geven, maar hij raakte de paal.

Na de thee mocht ook Werder Bremen-aanvaller Füllkrug zijn debuut in Die Mannschaft maken. De spits verving Moukoko. Hij leek zelfs binnen tien minuten zijn rekening in de nationale ploeg te openen, maar vond de uitstekende Oman-doelman Ibrahim Al Mukhaini op zijn weg naar het doel. Even later ranselde de keeper ook een poging van Thilo Kehrer uit zijn goal. Duitsland leek even geschrokken, want Oman werd daarna gevaarlijk. Armel Bella-Kotchap liet zich eenvoudig aftroeven, maar Nico Schlotterbeck kon Neuer helpen en de poging van Zahir Al Aghbari van richting veranderen.

In de jacht op de winnende treffer vocht Oman, nummer 75 op de FIFA-wereldranglijst, voor wat het waard was. Uiteindelijk moest het zich toch overgeven. Dankzij nota bene debutant Füllkrug. De spits kende een droomavond en schoot van dichtbij zijn land naar de zege. Daardoor gaan de Duitsers alsnog met een goed gevoel naar Qatar.

Duitsland is op het WK ingedeeld in een loodzware groep. Op 23 november wordt er afgetrapt tegen Japan. Daarna volgen duels met Spanje en Costa Rica nog.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.