Sprookje Basel spat uiteen: Fiorentina treft West Ham in Conference League-finale

Fiorentina heeft zich ten koste van FC Basel geplaatst voor de Conference League-finale. Voor de Zwitsers spatte het sprookje in de slotfase van de verlenging uiteen.

FC Basel
FC Basel
nv
1 - 3
Fiorentina
Fiorentina

Basel zorgde voor een daverende stunt in Florence door vorige week een 1-0 achterstand om te draaien in een 1-2 uitzege. De Zwitsers stonden zo met één been in hun eerste Europese finale ooit, maar zover zou het niet komen.

Wouter Burger had andermaal een basisplaats bij Basel, terwijl Sofyan Amrabat startte bij de gasten, die tien minuten voor rust de leiding namen. Nico González kopte binnen uit een hoekschop van Cristiano Biraghi: 0-1.

Tien minuten ná de hervatting liet Zeki Amdouni de thuisploeg juichen. Hij kapte Fiorentina-verdediger Igor knap uit en schoot de 1-1 binnen. Daarna was het toch weer González die voor 1-2 zorgde. Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen.

Daarin lag het spel tien minuten stil door een medisch noodgeval op de tribunes. Toen de wedstrijd weer hervat werd, gaf Basel het nog weg. Antonin Barak sloeg in de slotfase toe en dompelde het St. Jakob-Park in rouw.

La Viola plaatst zich zo voor het eerst sinds 1990 voor een Europese finale. West Ham United schakelde AZ uit is op 7 juni in Praag de tegenstander.