Spits die eigenlijk schaduwspits is als symbool van falende mega-aankopen

Reacties

Liverpool sluit het memorabele Premier League-seizoen zondag af met een uitwedstrijd tegen Newcastle United. Voor recordaankoop Joelinton van The Magpies een ideale kans om te laten zien dat hij echt wel wat in zijn mars heeft.

Spits die eigenlijk schaduwspits is als symbool van falende mega-aankopen
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Met twee doelpunten in 37 Premier League-duels overlegt Joelinton een productie die mild uitgedrukt voor verbetering vatbaar is. En dat terwijl de normaal zo zuinige eigenaar Mike Ashley afgelopen zomer groen licht gaf om liefst 44 miljoen euro te betalen voor de aanvaller.

Newcastle United-trainer Steve Bruce merkte in februari echter op dat Joelinton geen geboren doelpuntenmaker was. De bij Hoffenheim opgepikte Braziliaan had op dat moment al maanden niet gescoord in de Premier League. De vervolgvraag was of de club wel wist wat voor speler zij in huis had gehaald. 'Ik denk dat ze op de hoogte waren, gezien al het huiswerk dat ze erin hebben gestoken', zei de coach.

Bruce was net een paar dagen in dienst toen Joelinton voor een clubrecord werd vastgelegd. Hij moest als centrumspits de aanval gaan leiden, maar in zijn eentje voorin bleek hij totaal niet te renderen. Bruce roept het uit respect voor de club en speler niet hardop, maar Newcastle heeft 44 miljoen uitgegeven aan een centrumspits die in werkelijkheid een schaduwspits blijkt te zijn. Het is het transferbeleid van Newcastle in een notendop.

Joelinton is een van de vele mega-aankopen van afgelopen zomer die fiks tegenvielen bij hun nieuwe werkgever. We stelden een toptien samen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.