Spinazzola over 'zware tijd' richting Feyenoord: 'Tirana zat altijd in mijn hoofd'

Reacties

Leonardo Spinazzola maakte ruim een week geleden zijn rentree bij AS Roma na een lange revalidatie van een achillespeesblessure die hij opliep op het EK. De linksback hoopt op speeltijd in de finale van de Conference League tegen Feyenoord.

Spinazzola over 'zware tijd' richting Feyenoord: 'Tirana zat altijd in mijn hoofd'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Spinazzola (29) scheurde in juli vorig jaar tijdens de kwartfinale van het EK tegen België zijn achillespees af en ging vervolgens een maandenlange revalidatie tegemoet. De achttienvoudig international van Italië, waarmee hij de Europese titel opeiste, keerde pas eerder deze maand bij AS Roma terug binnen de lijnen.

In het competitieduel met Fiorentina kwam Spinazzola kort voor tijd in het veld en vijf dagen later deed hij in het thuisduel met Venezia één helft mee. De linksback hoopt nog van waarde te zijn voor Roma in de wedstrijd in de Serie A tegen Torino (vrijdag) en de Conference League-finale tegen Feyenoord, volgende week woensdag in Albanië.

'Ik ben heel blij dat ik er weer bij ben en mijn rol kan spelen voor de laatste twee wedstrijden van het jaar. Ik voel me goed en ben heel gemotiveerd. De finale in Tirana halen heeft altijd in mijn hoofd gezeten', zei Spinazzola op een mediadag bij AS Roma.

Zware periode
De laatste maanden waren niet altijd makkelijk voor de linksback van Roma. 'Wanneer mijn herstel niet zo voorspoedig verliep als ik hoopte, dan sloeg ik weleens met mijn hoofd tegen de muur. Gelukkig bleef die intact. Maar het was een zware periode. Dankzij de betrokkenheid van de mensen in Rome en bij de club voelde ik me wel gesteund.'

De focus bij Roma ligt volgens Spinazzola nog niet volledig op Feyenoord. 'We hebben eerst een finale op vrijdag. Die wedstrijd is voor ons nu de belangrijkste', aldus de linksback, die niet weet hoeveel speeltijd hij krijgt in de komende duels. 'Dat hangt van het verloop van de wedstrijden af. Ik ben vooral heel blij om weer sowieso in actie te kunnen komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.