Spierballentaal bij geplaagd Real Madrid: 'Wij kennen geen grenzen'

Reacties

Real Madrid loopt op het tandvlees. Nu het einde van het seizoen nadert, stapelen de fysieke problemen zich op. Na het doelpuntloze gelijkspel bij Getafe van zondag gingen trainer Zinedine Zidane en keeper Thibaut Courtois in op het onderwerp. Zij houden er andere meningen op na, zo blijkt.

Spierballentaal bij geplaagd Real Madrid: 'Wij kennen geen grenzen'
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

De Spaanse titelstrijd nadert zijn kookpunt, de spanning is om te snijden en wordt met de week groter. In dat opzicht was de 0-0 van Real Madrid op bezoek bij Getafe een flinke domper voor De Koninklijke. Pijnlijk genoeg was keeper Courtois ook nog eens de grote uitblinker. Hij redde alle zes schoten die hij op zich afgevuurd kreeg, waarmee hij een nóg grotere dreun voorkwam voor zijn ploeg.

Toch was hij na afloop uiteraard 'een beetje teleurgesteld', zo vertelde hij tegenover de Spaanse televisie. 'Al is het allemaal niet makkelijk, in zó'n drukke periode. Dit veld is bovendien heel droog, het was moeilijk om de bal snel rond te laten gaan. Maar: in moeilijke tijden ga je zien hoe sterk deze groep is. We hebben geen tijd om te gaan huilen en klagen over tegenslagen. We moeten ermee omgaan.'

Ook trainer Zidane wilde niet te veel en te lang klagen. 'Een punt, het is wat het is. Ik moet de spelers feliciteren voor hun harde werk, en nu moeten we door.' De Fransman kreeg ook meerdere vragen over de fysieke gesteldheid van zijn geplaagde ploeg. 'Zitten we aan onze fysieke grens? Dan moeten we die verleggen, want Real Madrid kent geen grenzen. Natuurlijk is het zwaar, maar dat geldt niet alleen voor ons.'

Courtois gaf even later wél onomwonden toe dat het fysieke aspect meespeelt. 'Neem iemand als Luka Modric. Hij speelt zó veel wedstrijden, en dat op zijn leeftijd. Ik zeg daarmee niet dat hij oud is, haha. Maar het zou mooi zijn als hij een keer rust kon nemen.' Dat gaat echter niet, vanwege alle blessures bij Real. 'En dus kunnen we minder rouleren en lopen we allemaal op het randje, denk ik. Herstellen en rust pakken, dat is de enige manier...', zo sloot Courtois af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.