Gehavend Real Madrid laat het liggen en bezorgt Atlético en Barça opsteker

Reacties

Met een flink uitgedunde selectie is Real Madrid er zondagavond niet in geslaagd om te winnen van Getafe. De ploeg van trainer Zinedine Zidane liep daardoor duur puntenverlies op in de Spaanse titelstrijd en gaf Barcelona de kans om plek twee te heroveren. Atlético Madrid gaat voorlopig steviger aan kop.

Gehavend Real Madrid laat het liggen en bezorgt Atlético en Barça opsteker
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 0
Real Madrid
Real Madrid

Real had al flink last van personele problemen en dat werd er in aanloop naar het duel met Getafe niet minder op. Sergio Ramos, Daniel Carvajal, Raphaël Varane, Nacho Fernández, Casemiro, Eden Hazard, Lucas Vázquez en Ferland Mendy waren afwezig bij De Koninklijke, terwijl Fede Valverde op het laatste moment uitviel. Zidane had slechts twaalf veldspelers tot zijn beschikking en vulde de selectie aan met jeugdspelers.

Verrassend genoeg startten Karim Benzema en Toni Kroos niet bij Real. Zidane leek het aan te durven om beiden op de bank te laten. Wel waren er basisplaatsen voor Isco, Mariano Díaz, Rodrygo en Victor Chust van Real Madrid Castilla, het tweede elftal. Met die basis had Real het lastig tegen het stugge Getafe. Een zege was nodig, aangezien koploper Atlético eerder op de dag wegliep door een 5-0 zege op Eibar.

Kansen waren er genoeg en aan beide kanten. Getafe zorgde al in de beginfase voor gevaar via Jaime Mata en Mathías Olivera. Aan de andere kant zag Díaz zijn goal afgekeurd worden vanwege buitenspel in een eerder stadium. De meeste spelers hadden het vizier in de eerste helft echter niet op scherp staan, zo ook niet Marc Cucurella die naast het doel schoot. Vlak voor rust voorkwam doelman David Soria dat Vinícius Júnior met een kopbal kon scoren.

Voormalig FC Twente-speler Enes Ünal liet Real na rust schrikken met een goed schot dat knap werd gepakt door Thibaut Courtois. Zidane had daarna door dat het zo niet ging lukken en bracht Benzema in de ploeg voor Díaz. Daarnaast debuteerde Antonio Blanco, middenvelder van Castilla, als vervanger van Rodrygo. Ook met hen in de ploeg kwam Real nauwelijks tot grote kansen. Aan de andere kant moest Courtois opnieuw ingrijpen op een van richting veranderd schot van Nemanja Maksimović. De goal viel uiteindelijk aan geen van beide zijden meer.

Voor de ranglijst heeft het gelijkspel van Real tot gevolg dat Barcelona met nog een wedstrijd in te halen minder verliespunten heeft dan de grote rivaal. Real heeft nu 67 punten, twee meer dan Barcelona en drie minder dan Atlético. Bij een gelijke stand gaat het in Spanje om het onderling resultaat. Tussen Atlético en Real is dat in het voordeel van Real. Dat is ook zo tussen Real en Barcelona. Atlético won eerder dit seizoen thuis met 1-0 van Barça, maar gaat op 8 mei nog op bezoek in Camp Nou. Barça legde zaterdag al beslag op de Copa del Rey.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.