Uithaal biedt Atlético weer zicht op happy end van eerder gevreesde horrorfilm

Reacties

Atlético Madrid heeft zondag na twee slechte beurten weer het zoet van een zege geproefd. Met het succes tegen Eibar werd de koppositie in La Liga bevestigd en werden Real Madrid en Barcelona op afstand gehouden.

Uithaal biedt Atlético weer zicht op happy end van eerder gevreesde horrorfilm
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
5 - 0
Eibar
Eibar

Na het gelijkspel tegen Real Betis werd getwijfeld of Atlético Madrid zich nog wel kampioenskandidaat mocht noemen. 'De situatie is een soort horrorfilm geworden', was te lezen na het volgende puntenverlies van de koploper. Tegen Eibar herpakte de ploeg van Diego Simeone zich.

In de laatste minuten voor het rustsignaal gaf Ángel Correa met twee goals het herstel vorm. Na doorkoppen van Hector Herrera tikte hij in de 42ste minuut bij de tweede paal de 1-0 binnen om een paar minuten later na een hoogstandje de marge te verdubbelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft nam Atlético Madrid snel afstand via Yannick Carrasco en Marcos Llorente. De Rojiblancos denderden door naar een zeer ruime zege op Eibar, dat ook nog een tweede goal van Llorente moest incasseren.

Dankzij het succes heeft Atlético Madrid een voorsprong van vier punten op Real Madrid, dat later deze zondag nog in actie komt. Barcelona volgt op vijf punten.

Real Sociedad
Real Sociedad
1 - 2
Sevilla
Sevilla

Sevilla, waar Luuk de Jong in de slotafse inviel, blijft op het vinkentouw zitten in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Julen Lopetegui houdt de druk op de drie grootste kampioenskandidaten dankzij de nipte zege op nummer vijf Real Sociedad. Met een vroege goal dwong Carlos Fernández Sevilla tot een inhaalrace, die halverwege de eerste helft al was volbracht. Fernando en Youssef En-Nesyri draaiden de rollen om in San Sebastian, waar de doelpunten vervolgens uitbleven. Door de zege komt Sevilla op een punt van nummer drie Barcelona, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.