Spelers en managers trappen op rem bij Project Restart

Reacties

In de zoektocht naar de mogelijkheden voor een herstart van de Premier League hebben spelers en managers hun bezwaren geuit. Ze willen meer tijd zich voor te bereiden.

Spelers en managers trappen op rem bij Project Restart
© Pro Shots

De Britse overheid heeft de ruimte geboden voor een hervatting van de competitie in juni. 12 juni werd geopperd als datum voor de eerste wedstrijden na de onderbreking vanwege het coronavirus. Maar die datum baart de spelers en managers zorgen, zo bleek uit een conference call met de betrokkenen.

De vrees bestaat dat het gebrek aan een gedegen voorbereiding leidt tot een stortvloed aan blessures. In Engeland is een training met fysiek contact nog niet aan de orde. Er wordt gepleit voor een voorbereiding van minimaal vier weken. De Premier League overweegt daarom de startdatum een week op te schuiven om de spelers en managers tegemoet te komen.

Voor de hervatting van de Premier League moeten meer hordes worden genomen. Enkele burgemeesters hebben bezwaar aangetekend tegen een herstart, terwijl er ook clubs zijn die ageren tegen het plan te gaan spelen op neutraal terrein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.