Alle Premier League-opties op tafel: cruciale periode breekt aan

Reacties

Het Project Restart blijft er eentje met veel losse eindjes. Inmiddels is het idee een punt te zetten achter het Premier League-seizoen ook aan de orde gekomen.

Alle Premier League-opties op tafel: cruciale periode breekt aan
© Pro Shots

De mededeling van de Britse overheid dat na 1 juni meer ruimte komt, helpt bij de plannen voor een hervatting van de Premier League. Maar het blijft nog steeds de vraag of het seizoen wordt afgemaakt.

Het idee van het stopzetten stond maandag voor het eerst op de agenda bij een meeting van de clubs. Dat bevestigde Richard Masters, de directeur van de Premier League, tegen de BBC. 'Het is natuurlijk nog steeds ons doel het seizoen af te maken, maar het is belangrijk alle opties te bespreken met de clubs.'

Masters vindt het ook te vroeg om te praten over een hervatting. 'We hebben niet eens een besluit genomen over het weer starten van de training', aldus de directeur, die niet verwacht dat de bal voor half juni weer rol in de Premier League.

Afspraken over de aflopende contracten zijn gemaakt. Die kunnen worden verlengd tot het einde van het lopende seizoen. Maar er zijn meer kwesties te beslechten. 'Bij het vraagstuk hoe de wedstrijden kunnen plaatshebben zal eerst nog heel wat water naar de zee stromen', aldus Masters.

In de discussie over het afwerken van het seizoen op neutraal terrein zijn ook de bezwaren van Watford, Brighton en Aston Villa aan de orde gekomen. 'Iedereen zou liever thuis en uit spelen, als dat mogelijk zou zijn. Het is duidelijk dat sommige clubs zich meer verzetten dan andere', aldus Masters. 'Het is een lopende discussie.'

Op 25 mei zal er wel duidelijkheid moeten zijn. De UEFA heeft die datum als een deadline gesteld. Dan moet er een besluit liggen over het al dan niet afmaken van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.