'Spelers bij Bayern hebben dit jaar leren meeverdedigen'

Jupp Heynckes kan zaterdag de kroon op zijn loopbaan zetten door met Bayern München de Champions League te winnen ten koste van Borussia Dortmund. De succescoach, hij kan met Bayern dit seizoen de treble nog winnen, reserveert lovende woorden voor Arjen Robben.

'Spelers bij Bayern hebben dit jaar leren meeverdedigen'

'Ik heb zo'n seizoen nog nooit meegemaakt. Buitengewoon, we hebben bijna alle mogelijke records gebroken', aldus de 68-jarige coach. Heynckes treedt na de Champions League-finale als kampioen van Duitsland ook nog aan in de bekerfinale tegen VfB Stuttgart.

'Normaal gesproken krijg je ook een hoop doelpunten tegen als je zoveel scoort', vervolgt Heynckes op de website van de UEFA. 'Maar spelers als Arjen Robben, Franck Ribéry, Mario Gomez, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri en Mario Mandzukic hebben allemaal geleerd om mee te verdedigen. Dat is de essentie van het hedendaagse voetbal.'

'Het voetbal is veranderd', weet Heynckes. 'Het is complexer geworden. Het is sneller en de ruimtes worden almaar kleiner. Een goede communicatie is van levensbelang', aldus de Duitser die eerder in 1998 met Real Madrid de Champions League won. Zaterdag kan hij dat kunstje herhalen in zijn voorlaatste wedstrijd als trainer van Bayern.

Heynckes wordt zoals bekend volgend seizoen in München vervangen door de Catalaan Pep Guardiola. Of de Duitser zelf nog een vervolg aan zijn trainersloopbaan geeft is vooralsnog niet duidelijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen