Emotionele Heynckes: 'Het was een bewogen middag'

Jupp Heynckes was na zijn laatste competitiewedstrijd als trainer van Bayern München zichtbaar emotioneel. Dat zijn afscheid van de Bundesliga uitgerekend plaats had tegen Borussia Mönchengladbach maakte het voor Heynckes extra speciaal.

Emotionele Heynckes: 'Het was een bewogen middag'

'Dit was een bewogen middag voor me. Ik ben in Gladbach begonnen met mijn spelers- en mijn trainersloopbaan. Het was zeker nog emotioneler geworden als we vandaag ook nog op de Bökelberg (oude stadion, red.) waren geweest. Want met dat stadion zijn veel triomfen, bittere nederlagen en andere curiositeiten verbonden.'

Zaterdag bleek dat de Gladbach-fans Heynckes vanwege zijn verdiensten voor de club nog altijd een warm hart toedragen. Zo werd hij als speler vier keer kampioen en won hij in 1975 ook nog de UEFA Cup. 'Ik wil ze zeer hartelijk bedanken voor het fantastische afscheid, want het laat zien dat dit nog altijd mijn thuis is', aldus de 67-jarige oefenmeester, terwijl de tranen over zijn wangen rolden.

Dat Bayern er mede dankzij een goal van Arjen Robben met de grootste moeite een 4-3 zege uitsleepte, had volgens Heynckes te maken met de eerstvolgende wedstrijd. 'Je kan niet uitsluiten dat ze met hun hoofd al bij de Champions League-finale zaten. Maar met het oog op dat duel was het juist belangrijk om ook in Gladbach te winnen, om zo in ons ritme te blijven.'

Met alleen nog de CL-finale tegen Borussia Dortmund (25 mei) en de Duitse bekerfinale tegen VfB Stuttgart (1 juni) op het programma lonkt een afscheid in stijl voor Heynckes. Met de landstitel al op zak gaat hij met Bayern op jacht naar de Treble. Daarna sluit hij zijn carrière hoogstwaarschijnlijk af, al heeft Heynckes al gezegd dat wellicht nog te heroverwegen als hij een interessante aanbieding van een Bundesliga-club krijgt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen