Afscheid Heynckes: 'We zullen lang en intensief feesten'

Trainer Jupp Heynckes zat zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg voor het laatst op de bank in de Allianz Arena, waar Bayern na de 3-0 overwinning eindelijk kon beginnen met het vieren van het zo overtuigend binnengesleepte kampioenschap.

Afscheid Heynckes: 'We zullen lang en intensief feesten'

'Natuurlijk komt er een beetje weemoed bij kijken als je als trainer voor de laatste keer op de bank zit in de Allianz Arena met zulk fantastisch publiek en zo'n fantastische ploeg', vertelde Heynckes, die net als elke kampioenscoach in Duitsland op 67-jarige leeftijd dankzij de eveneens vertrekkende Anatoliy Tyomoshchuk niet ontsnapt aan een bierdouche (foto midden). Bayern heeft nog twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Een gigantisch feest vormt daarom geen enkele belemmering voor het resultaat in die wedstrijd en de bekerfinale op 1 juni tegen VfB Stuttgart, zo vindt Bastian Schweinsteiger.

'Natuurlijk weten we allemaal wat voor wedstrijden er nog aankomen, maar vandaag zullen we lang en intensief feesten. We zijn allemaal nog jong, daar kunnen we heus wel tegen', vertelde de controlerende middenvelder opgetogen.

Volgens Schweinsteiger is er ook genoeg reden tot een groot feest, aangezien Bayern alle records brak door al tijdens de 28ste speelronde voor de 23ste keer kampioen van Duitsland te worden en het puntenrecord van Borussia Dortmund te verbeteren. 'We zijn met een ongelooflijke balans kampioen geworden, zoiets heeft de Bundesliga in vijftig jaar nog niet gezien. Echt onvoorstelbaar', aldus de volgens erevoorzitter Franz Beckenbauer tijdens feestelijke gelegenheden 'zeer gevaarlijke' Schweinsteiger, die met Bayern al voor de zesde keer landskampioen werd.

De ongenaakbare landstitel van Der Rekordmeister is voor preses Karl-Heinz Rummenigge zelfs aanleiding om de bijnaam van Bayern tijdelijk te veranderen van FC Hollywood naar FC Feiern (Feest), een geuzennaam die wellicht nog wel even langer in gebruik blijft als Bayern de suprematie in Duitsland bevestigt door ook in de aankomende finales van Dortmund en Stuttgart te winnen en zo een Treble te verwezenlijken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen