Finales nopen Heynckes tot stoppen met rouleren spelers

De tijd van rouleren is afgelopen bij Bayern München. Met nog vier duels te gaan, waaronder ook nog de Champions League-finale en de bekerfinale, wil afzwaaiend trainer Jupp Heynckes aan vastigheden gaan werken om zo tot een zeldzame treble te komen.

Finales nopen Heynckes tot stoppen met rouleren spelers

Met vastigheden doelt Heynckes ook op zijn basiself. Aan Bild heeft hij toevertrouwd dat Arjen Robben daarbij als rechterspits een belangrijke rol zal vervullen. Mario Mandzukic krijgt in de spits de voorkeur boven Mario Gomez.

Zaterdag is de eerste keer dat Heynckes zijn basisformatie wil testen. Dan komt FC Augsburg naar München. Een week later staat het uitduel met Borussia Mönchengladbach op het programma.Na die 18de mei breken de twee weken van de waarheid aan voor de Duitse landskampioen. Op 25 mei staat op Wembley de prestigieuze en beladen clash in de Champions League met Dortmund op het programma. De winnaar krijgt de Cup met de Grote Oren uitgereikt.

Op 1 juni kan Bayern zich revancheren voor een eventueel verlies in die finale of juist het successeizoen bekronen met de derde hoofdprijs. VfB Stuttgart is in de confrontatie om de DFB Pokal de tegenstander.

Overigens is het allerminst verrassend dat Robben als rechteraanvaller de voorkeur geniet. Door de blessure van Toni Kroos is Thomas Müller niet langer een concurrent van de Oranje-international, waardoor hij (mits fit) een vaste waarde is voor de Beierse grootmacht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen