Cádiz grijpt in en voorkomt uithuiszetting van 88-jarige vrouw

Reacties

Het was groot nieuws in Spanje: de aanstaande uithuiszetting van María Muñoz, een 88-jarige grootmoeder uit de Andalusische stad Cádiz. Zij huurde haar appartementje daar al geruime tijd, maar de eigenaar wilde het verkopen aan een projectontwikkelaar om goed te kunnen cashen. Lokale voetbalclub Cádiz heeft ingegrepen.

Cádiz grijpt in en voorkomt uithuiszetting van 88-jarige vrouw
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Muñoz' verhaal werd veel belicht in de Spaanse media, omdat het symbool staat voor de gevaren van het massatoerisme in Spanje: mensen met een klein inkomen, zoals gepensioneerden, worden uit de woningmarkt geconcurreerd. De dame kreeg wel de mogelijkheid om haar flat te kopen voor zo'n 150.000 euro, maar beschikt niet over een dergelijk vermogen. Dus dreigde er een uithuiszetting.

Cádiz had lucht gekregen van het verhaal, en donderdag kreeg mevrouw Muñoz bezoek van de president, de vice-president en de chef van de maatschappelijke tak van de club. Het trio had nieuws: zij hebben het huis gekocht in de oude volkswijk El Pópulo, die overspoeld wordt met toeristen. Zodoende is de club voortaan de huisbaas, en zij hebben volgens een artikel in El País ook beloofd om de huur (97 euro per maand) voor de rest van haar leven te bevriezen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cádiz
Meer over Cádiz
Meer Segunda División
Meer over Segunda División
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.