Speler van de Week: Ziyech sluit geweldig seizoen in stijl af

Reacties

Met een geweldig optreden in de kampioenswedstrijd tegen De Graafschap bewees Hakim Ziyech opnieuw dat hij klaar is voor een stap hogerop. Net als afgelopen weekend werd de aanvaller van Ajax gekozen tot VI's Speler van de Week. De vraag is: was de wedstrijd van woensdag zijn laatste in het shirt van Ajax?

Speler van de Week: Ziyech sluit geweldig seizoen in stijl af

De manier waarop Ziyech vlak voor rust voor een 1-2 voorsprong zorgde, liet eens te meer zijn zeldzame klasse zien. Met de bal aan zijn voet zette de aanvaller plotseling een versnelling in, waarbij hij twee tegenstanders achter zich liet. Na het ontwijken van een sliding kon Ziyech kiezen voor een schot in de verre hoek, maar hij behield het overzicht en bediende Nicolás Tagliafico. Die hoefde alleen nog maar het beslissende tikje te geven.

Ziyech was ongrijpbaar voor de verdedigers van De Graafschap. Daar hoeft de achterhoede van De Superboeren zich niet voor te schamen, want Ziyech is bijna wekelijks ongrijpbaar geweest in dit seizoen. Zijn cijfers vertellen het hele verhaal. De assist tegen De Graafschap bracht hem op dertien voorbereidende acties, terwijl hij ook nog eens goed was voor zestien competitiedoelpunten. Ziyech was dit seizoen bij evenveel doelpunten direct betrokken (29) als dat hij competitiewedstrijden speelde (29).

In de VI verschijnt wekelijks de rubriek Persoonlijk, waarin een voetballer uit de Eredivisie vragen krijgt over zijn voorkeuren op voetbalgebied én daarbuiten. Eén van de vragen die de spelers in deze rubriek krijgen is welke voetballer uit de Eredivisie zij de beste vinden en negen van de tien keer wordt geantwoord met Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Hakim Ziyech. De Jong heeft al een toptransfer naar Barcelona te pakken en De Ligt lijkt ook niet te behouden voor Ajax. Maar hoe zit het met de toekomst van Ziyech?

De technicus is nu 26 jaar oud en heeft er drie jaar bij Ajax op zitten. Het oorspronkelijke plan was om al na twee seizoenen te vertrekken, maar de gewenste uitdaging kwam vorig jaar niet voorbij. Met zijn geweldige spel in de Eredivisie én in de Champions League zou een vertrek in de aankomende transferperiode toch overmijdelijk moeten zijn. Gek genoeg duikt de naam van Ziyech echter niet heel vaak op in de buitenlandse sportkranten. De fans van Ajax mogen daardoor hopen op nóg een jaar Marokkaanse magie. 

Topvijf van de week

Ziyech kreeg een 8 voor zijn prestatie tegen De Graafschap en bleef in de topvijf van de laatste speelronde twee ploeggenoten net voor. De Ligt en De Jong werden beoordeeld met een 7,5. Voor De Jong was het zeker zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie en voor De Ligt geldt dat naar alle waarschijnlijkheid. Martin Ødegaard zien we in ieder geval nog wel in actie op de Nederlandse velden, aangezien hij met Vitesse de play-offs in gaat. Bovendien staat de huurling van Real Madrid in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Of we ADO-sensatie Nasser El Khayati volgend seizoen nog terug zullen zien, is afwachten.

Speler: Club: Beoordeling:
1. Hakim Ziyech Ajax 8
2. Nasser El Khayati ADO Den Haag 7,5
3. Matthijs de Ligt Ajax 7,5
4. Martin Ødegaard Vitesse 7,5
5. Frenkie de Jong Ajax 7,5

Het Algemeen Klassement verschijnt vrijdag. Dan wordt duidelijk wie VI's Speler van het Jaar is. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.