Johan Cruijff Schaal in Amsterdam markeert start nieuwe tijdperken Ajax en PSV

Reacties

Vanwege de door Ajax veroverde landstitel is ook duidelijk dat de strijd om de Johan Cruijff Schaal zal worden afgewerkt in Amsterdam. Eerder was al bekend dat bekerwinnaar PSV en Ajax het tegen elkaar zouden opnemen in het gevecht om de eerste prijs van het voetbalseizoen 2022/23.

Johan Cruijff Schaal in Amsterdam markeert start nieuwe tijdperken Ajax en PSV
© Pro Shots

Sinds 2017 wordt de Nederlandse Supercup afgewerkt in het stadion van de landskampioen. Daarvoor werd de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal altijd in de Arena gespeeld.

Het duel tussen Ajax en PSV zal plaatshebben in het laatste weekend van juli, zaterdag 30 of zondag 31 juli. De precieze datum is nog onduidelijk. De KNVB gaf aan bij het bekendmaken van het schema voor het nieuwe seizoen te willen wachten op duidelijkheid over eventuele Europese verplichtingen van de twee deelnemende ploegen. Een week na het duel in de Johan Cruijff Arena zal de competitie starten, op vrijdag 5 augustus.

PSV veroverde dit seizoen ten koste van Ajax de KNVB-beker. Ook de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd een prooi voor de Brabanders. De beide competitieduels werden dan weer door Ajax gewonnen.

De volgende clash tussen de twee topploegen markeert ook twee nieuwe tijdperken. Bij PSV moet coach Ruud van Nistelrooij zorgen voor de eerste prijs. Bij Ajax zal de opvolger van succescoach Erik ten Hag op de bank zitten, Alfred Schreuder is daarvoor nog steeds de topkandidaat.

PSV kan eind juli ook het eigen record aanscherpen. Met twaalf zeges wonnen de Eindhovenaren de Supercup het vaakst. Ajax volgt met negen overwinningen, Feyenoord completeert het podium met vier winstpartijen.

Meer over de titel van Ajax lezen? Bestel hier onze luxe kampioensspecial. Als abonnee hoef je geen verzendkosten te betalen.

Nog geen PRO-abonnee? Word hier lid en krijg de special erbij!
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.