Speler van de Week: Zeefuik, de onbevreesde en geliefde machine

Reacties

Nota bene tegen de club die hij in de zomer van 2018 verliet maakte Deyovaisio Zeefuik indruk met zijn onverzettelijkheid. De 21-jarige rechtback is VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Zeefuik, de onbevreesde en geliefde machine
© Pro Shots

'Ik voel me nu weer gewaardeerd. Ik hoorde dat ik een publiekslieveling ben hier. Dat vind ik echt mooi. Daardoor ga je beter spelen en krijg je ook meer zelfvertrouwen. Het begint allemaal bij het publiek. Ik denk ook dat ik goed pas bij FC Groningen. De felheid in mijn spel zien ze hier graag. Ik voel me op mijn plekje.'

Deze woorden van Zeefuik dateren van april 2019, maar ze kunnen zonder problemen worden doorgezet naar 26 januari 2020. De rechtsback trakteerde het Groningse publiek zondag op wat ze zo graag zien en verdiende daarmee de prijs van Man van de Wedstrijd. Dat hij het deed met een gebroken hand maakte het er alleen maar mooier op. Een man naar het Groningse hart.

Zeefuik stapte zondag het veld op als altijd, onbevreesd voor welke tegenstander dan ook. 'Ik wil elke aanvaller opeten', zei hij na de confrontatie met Ajax tegen FOX Sports over zijn instelling. Dat het zondag om zijn oude club ging, maakte daarbij geen enkel verschil. 'Natuurlijk is het wel Ajax en ben ik een Amsterdammer, maar ik heb het benaderd als elke wedstrijd.'

Zeefuik mag zich op zijn plaats voelen in Groningen, hij denkt wel na over een carrière in het buitenland. In 2018 stapte hij over naar de Trots van het Noorden om met meer speeltijd een paar stappen vooruit te kunnen zetten. Dat had hij voor ogen. Zijn trainer Danny Buijs weet dat het in zijn pupil zit. 'Hij is een machine met een enorme duelkracht. Hij kan nog gigantische stappen maken.'

Als het aan Zeefuik ligt, brengen die stappen hem naar zijn ultieme bestemming; de Serie A. 'Op YouTube keek ik altijd naar AC Milan, naar Alessandro Nesta en Paolo Maldini met name, verdedigers, net als ik. Geweldige verdedigers, clean ook. Wat zij doen, wil ik later ook doen, dacht ik dan.' Die in 2019 uitgesproken droom is getuige zijn optreden tegen Ajax weer een stapje dichterbij gekomen.

Topvijf speelronde 20

Zeefuik was dit Eredivisie-weekeinde niet de enige met een 7,5. Ook Mike Trésor Ndayishimiye (Willem II) en Sean Klaiber (FC Utrecht) kregen dat cijfer voor hun optreden, waarmee ze een plaats op het podium verdienden.

Speler Club Cijfer
1. Deyovaiso Zeefuik FC Groningen 7,5
2. Mike Trésor Ndayishimiye Willem II 7,5
3. Sean Klaiber FC Utrecht 7,5
4. Eric Botteghin Feyenoord 7,0
5. Johnathan Opoku VVV-Venlo 7,0

Algemeen klassement

In het algemeen klassement blijft Mo Ihattaren de nummer één, maar hij moet de eerste plaats delen met Daley Blind. De PSV'er zag zijn gemiddelde wat teruggaan, waardoor de niet spelende Ajacied langszij kon komen. Ndayishimiye komt binnen op plek drie na inmiddels genoeg wedstrijden voor Willem II te hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een plaats in het algemeen klassement.

Speler Club Gemiddelde
1. Mohamed Ihattaren PSV 6,75
Daley Blind Ajax 6,75
3. Mike Trésor Ndayishimiye Willem II 6,69
4. Donny van de Beek Ajax 6,59
5. Hakim Ziyech Ajax 6,58
6. Quincy Promes Ajax 6,57
7. Chidera Ejuke SC Heerenveen 6,53
Teun Koopmeiners AZ 6,53
9. Steven Bergwijn PSV 6,50
Lisandro Martínez Ajax 6,50
Calvin Stengs AZ 6,50
12. Timon Wellenreuther Willem II 6,48
13. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,47
14. Donyell Malen PSV 6,46
Joey Veerman SC Heerenveen 6,46
16. Mauro Júnior Heracles Almelo 6,44
Fredrik Midtsjø AZ 6,44
18. Mark Diemers Fortuna Sittard 6,40
19. Owen Wijndal AZ 6,39
Marco Bizot AZ 6,39
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer D. Zeefuik
Meer over D. Zeefuik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.