Opvallend statement Sierhuis en Zeefuik na fluitconcerten Groningen-fans

Reacties

Kaj Sierhuis heeft zondag direct na de 2-1 zege op lijstaanvoerder Ajax van de gelegenheid gebruik gemaakt om een beroep op de Groningen-fans te doen. De spits riep de aanhang op te stoppen met het uitfluiten van Ajdin Hrustic.

Opvallend statement Sierhuis en Zeefuik na fluitconcerten Groningen-fans
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 1
Ajax
Ajax

De Australische middenvelder annex aanvaller kwam tijdens het duel met Ajax in de 86ste minuut in het veld voor Sam Schreck. Terwijl Groningen nog volop bezig was de 2-1 voorsprong over de streep te trekken, vonden de fans toch tijd en ruimte om Hrustic uit te fluiten.

'Als het mag wil ik even van het moment gebruik maken om iets richting onze supporters te zeggen', zo begon Sierhuis bij FOX Sports. 'De euforie is groot, maar het doet me pijn om te zien dat Hrustic invalt en door een deel van het publiek wordt uitgefloten. Het is een jonge die elke dag keihard werkt. Hij zit net naast me in de kleedkamer heel hoog in de emotie. Hij doet stinkend zijn best en het lukt niet altijd even goed, maar ik vind dat je als thuispubliek nooit je eigen spelers moet uitfluiten. Hij zat er echt doorheen. Dus dat wilde ik even gezegd hebben.'

Deyovaisio Zeefuik sloot zich na Sierhuis bij de woorden van de spits aan. 'Dit wil ik nooit meer meemaken. We zijn één team en hij heeft zijn best gedaan. Ze doen het waarschijnlijk omdat hij een penalty tegen Twente had gemist. Als ze hem niet supporten, moeten ze mij en de club ook niet steunen. Dit kunnen wij niet pikken. Hij is een maatje van me en doet hartstikke zijn best. Hij heeft ook wedstrijden voor ons gewonnen, dit vind ik niks.'

Hrustic (op de foto op archiefbeeld) is al het hele seizoen mikpunt van kritiek bij de fans in het hoge noorden. Trainer Danny Buijs sprak zich daar eerder ook al eens opvallend over uit, ook hij deed een beroep op de fans om ermee te stoppen. Destijds dus vergeefs.

De fans hadden genoeg om zondag over te juichen. Mede door een goal ex-Ajacied Sierhuis (de 1-0) werden de Amsterdammers met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Sierhuis: 'We hebben gewonnen van de kampioen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer K. Sierhuis
Meer over K. Sierhuis
Meer A. Hrustić
Meer over A. Hrustić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.