In twee jaar van Euroborg naar Europa League-winst: 'Heb er geen woorden voor'

Reacties

Ajdin Hrustic kan zijn geluk niet op na het veroveren van de eerste hoofdprijs in zijn carrière. Mede dankzij een rake strafschop van de Australiër was Eintracht Frankfurt in de Europa League-finale te sterk voor Rangers FC.

In twee jaar van Euroborg naar Europa League-winst: 'Heb er geen woorden voor'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
ns
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Eintracht-trainer Oliver Glasner bracht Hrustic halverwege de verlenging in de ploeg en zag de Australiër met Bosnische roots nog bijna de winnende maken. 'Het was mijn eerste balcontact, maar ik ben kritisch op mezelf: die had tussen de palen gemoeten', blikt Hrustic terug in gesprek met de verslaggever van ESPN, die hij nog goed kende.

Twee jaar geleden speelde de middenvelder immers nog voor FC Groningen. 'Het voelt als gisteren dat ik het met jullie over mijn transfer had, die kwam uit het niets. Twee jaar zijn voorbijgegaan. En nu staan we hier en heb ik de Europa League gewonnen. Dat voelt geweldig. Ik heb er geen woorden voor', aldus de stralende middenvelder, die zijn verantwoordelijkheid nam in de strafschoppenreeks.

'Er kwam een verlenging en ik zat op de bank te hopen en te wachten of ik erin zou komen. De jongens deden het geweldig, we kregen zelfs nog een paar kansen in de eerste helft, maar toen het moment daar was, deed ik mijn shirt aan en ging ik het veld op', aldus Hrustic, die de tweede penalty van de Duitsers opeiste. Hij liet zich niet gekmaken door het helse fluitconcert van de Rangers-fans achter het doel, schoot zijn penalty overtuigend in de hoek en snoerde de Schotten vervolgens de mond.

Zo speelde Hrustic een belangrijke rol in het binnenhalen van de Europa League-trofee, en daarmee ook een Champions League-ticket. Toch is hij niet vergeten waar hij vandaan komt. Groningen haalde hem in 2014 op achttienjarige leeftijd binnen en liet hem debuteren in het betaald voetbal. Hrustic speelde in totaal 75 wedstrijden voor De Trots van het Noorden.

Hrustic heeft nog steeds contact met mensen bij zijn oude club: 'Ik spreek de jongens nog en heb nog contact met Danny Buijs, Adrie Poldervaart en Alfons Arts. We hebben nog steeds contact met ze en ik volg FC Groningen nog. Danny gaat nu een nieuw avontuur aan. Ik ben iedereen daar nog steeds erg dankbaar voor alles dat ze voor mij gedaan hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.