Speler van de Week: opnieuw is Sangaré iedereen de baas

Reacties

Niet alleen opende Ibrahim Sangaré zaterdag de score voor PSV in de wedstrijd tegen Vitesse, de middenvelder was de dragende kracht in de Eindhovense ploeg. Voor de derde keer in dertien Eredivisie-speelrondes leverde de prestatie van de Ivoriaan hem de uitverkiezing van Speler van de Week op.

Speler van de Week: opnieuw is Sangaré iedereen de baas
© Pro Shots

Dat Sangaré dit seizoen enorm belangrijk is voor PSV is al lang duidelijk. In speelronde acht en twaalf werd de middenvelder ook al verkozen tot VI's Speler van de Week. De Ivoriaan koppelt in deze jaargang zijn verdedigende kwaliteiten aan rendement in de aanval. Tegen Vitesse volleerde Sangaré knap raak voor de 1-0. Sinds oktober scoorde geen ploeggenoot vaker in de Eredivisie dan hijzelf. Sangaré scoorde drie keer, evenveel als Bruma.

Sangaré toont zijn veelzijdigheid door ook achterin zijn steentje bij te dragen, zoals hij dat vorig seizoen ook al deed. Tegen Vitesse was hij de PSV'er met de meeste tackles (vier), gedeeld de meeste intercepties (vijf), gedeeld de meeste balheroveringen (elf) en gedeeld de meeste succesvolle dribbels (drie). Over het hele seizoen gezien is Sangaré de speler met de meeste intercepties (28) en de meeste geslaagde tackles (22) bij PSV.

'Sangaré zou in elke speelwijze belangrijk zijn', zo stipte trainer Roger Schmidt tijdens de persconferentie na PSV-Vitesse het belang van de Ivoriaan aan. 'Hij is een topmiddenvelder, omdat hij zonder de bal én aan de bal goed is. Hij is ook betrouwbaar, sterk in de duels; hij heeft alles wat een centrale middenvelder nodig heeft. Er zit ook ontwikkeling in, zeker als hij de bal heeft veroverd. Hij neemt ook steeds betere beslissingen en hij maakt minder overtredingen en fouten. Het is duidelijk dat hij een cruciale speler is voor ons.'

TOPVIJF SPEELRONDE DERTIEN

Sangaré hield in de afgelopen speelronde iedereen onder zich, onder wie Feyenoorders Bryan Linssen en Orkun Kökcü. Linssen scoorde twee keer in de wedstrijd tegen PEC Zwolle, waarbij Kökcü de assist gaf bij de 1-0. Ajax slaagde er tegen RKC Waalwijk weer in om te scoren in een Eredivisie-duel. Voor zowel Sébastien Haller als Steven Berghuis was het twee keer raak, maar genoeg voor de Speler van de Week-titel was dat niet.

Speler Club Cijfer
1. Ibrahim Sangaré PSV 8,0
2. Bryan Linssen Feyenoord 8,0
3. Orkun Kökcü Feyenoord 8,0
4. Sébastien Haller Ajax 8,0
5. Steven Berghuis Ajax 8,0

Bekijk hier alle beoordelingen van de dertiende speelronde in de Eredivisie:

Algemeen klassement

In het algemeen klassement heeft Sangaré de tweede plek veroverd. De middenvelder nam die over van Cody Gakpo, die door zijn blessure te veel wedstrijden heeft gemist en daardoor uit het algemeen klassement valt. Ajax-verdedigers Noussair Mazraoui en Jurriën Timber completeren de topdrie. Verder zien we Edson Álvarez en Riechedly Bazoer de toptwintig betreden, terwijl Go Ahead Eagles-aanvaller Iñígo Córdoba er na zijn rode kaart tegen FC Groningen juist uitvalt.

Speler Club Gemiddelde
1. Noussair Mazraoui Ajax 7,15
2. Ibrahim Sangaré PSV 7,00
3. Jurriën Timber Ajax 6,94
4. Remko Pasveer Ajax 6,88
= Gernot Trauner Feyenoord 6,88
6. Dusan Tadic Ajax 6,81
7. Lisandro Martínez Ajax 6,80
8. Luis Sinisterra Feyenoord 6,77
9. Marcos Senesi Feyenoord 6,75
= Orkun Kökcü Feyenoord 6,75
= Daley Blind Ajax 6,75
12. Antony Ajax 6,67
13. Olivier Boscagli PSV 6,61
14. Steven Berghuis Ajax 6,59
15. Owen Wijndal AZ 6,55
16. Ryan Gravenberch Ajax 6,54
17. Edson Álvarez Ajax 6,52
18. Bryan Linssen Feyenoord 6,50
19. Lars Unnerstall FC Twente 6,46
20. Riechedly Bazoer Vitesse 6,43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.