Speler van de Week: Sangaré is een voorbeeld bij PSV

Reacties

Door de zege op Fortuna Sittard en het gelijkspel van Ajax tegen Go Ahead Eagles staat PSV weer in punten gelijk met de Amsterdammers. Dat er in Limburg met ruime cijfers gewonnen werd, was mede te danken aan uitblinker Ibrahim Sangaré. De middenvelder die ook tot scoren kwam is voor de tweede keer dit seizoen uitgeroepen tot VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Sangaré is een voorbeeld bij PSV
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 4
PSV
PSV

Sangaré gaf Fortuna zondag misschien wel de genadeklap. Bij een 0-2 stand kwam Marco van Ginkel aan de linkerkant door en gaf hij de bal voor. De pass belandde net achter Carlos Vinícius, die er met een tikje nog wel voor zorgde dat Sangaré de bal voor het inschieten had. De Ivoriaan aarzelde niet en vuurde raak: 0-3. Uiteindelijk won PSV met 1-4 en waren er na afloop veel lovende woorden voor Sangaré.

Schmidt legde na de wedstrijd uit waar PSV het verschil had gemaakt. 'We hadden het middenveld onder controle.' Dat was mede te danken aan Sangaré. 'Betrouwbaarheid is ook een kwaliteit. Het gaat er niet om dat je één keer goed speelt, maar dat je iedere drie dagen een goed niveau kan halen. Dat is iets wat Sangaré kan en doet. Hij heeft zich goed ontwikkeld en is een belangrijke speler voor ons. Een voorbeeld voor de rest van de ploeg.'

De touchmap van Ibrahim Sangaré in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.
De touchmap van Ibrahim Sangaré in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Tijdens de persconferentie van PSV schoof ook Erick Gutiérrez aan, die net als tegen Monaco mocht starten. Ook hij was lovend over zijn collega op het middenveld. 'Met Sangaré voetballen is heel makkelijk.' De cijfers laten zien hoe belangrijk Sangaré zondag was voor PSV. De middenvelder noteerde een passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander van liefst 90,2 procent en was de PSV-speler met de meeste geslaagde dribbels (5). Sangaré kwam ook tot vijf schoten en achttien balheroveringen, wat (gedeelde) persoonlijke records waren voor de middenvelder in een Eredivisie-wedstrijd.

Topvijf speelronde twaalf

Sangaré was niet de enige uitblinker van speelronde twaalf in de Eredivisie. Wat te denken van Bart Vriends, die met twee kopgoals een groot aandeel had in de verrassende zege van Sparta Rotterdam op Willem II (0-3). Sangaré komt in de topvijf daarnaast ploeggenoot Bruma tegen, die bij afwezigheid van veel geblesseerde aanvallers van PSV twee keer scoorde tegen Fortuna. Ook Feyenoord-doelman Justin Bijlow en SC Cambuur-middenvelder Mees Hoedemakers verdienen een eervolle vermelding.

Speler Club Cijfer
Ibrahim Sangaré PSV 8,5
Bart Vriends Sparta Rotterdam 8,0
Bruma PSV 8,0
Justin Bijlow Feyenoord 7,5
Mees Hoedemakers SC Cambuur 7,5

Algemeen klassement

In het algemeen klassement zien we dat de voorsprong van Noussair Mazraoui op Cody Gakpo flink geslonken is. Mazraoui stelde met Ajax teleur tegen Go Ahead Eagles, Gakpo is nog altijd geblesseerd en deed dus niet mee met PSV tegen Fortuna Sittard. Verder zien we dat Feyenoorder Gernot Trauner een gedeelde derde plek heeft bemachtigd en dat Sangaré de vijfde plaats in handen heeft gekregen. Waar Mats Seuntjens en Fredrik Midtsjø uit de toptwintig zijn gevallen, meldt NEC-spits Ali Akman zich daar juist met een gemiddelde van 6,50.

Speler Club Beoordeling
1. Noussair Mazraoui Ajax 7,18
2. Cody Gakpo PSV 7,13
3. Jurriën Timber Ajax 6,91
= Gernot Trauner Feyenoord 6,91
5. Ibrahim Sangaré PSV 6,88
6. Remko Pasveer Ajax 6,86
7. Dusan Tadic Ajax 6,79
8. Lisandro Martínez Ajax 6,78
9. Marcos Senesi Feyenoord 6,72
10. Daley Blind Ajax 6,70
= Luis Sinisterra Feyenoord 6,70
12. Iñigo Córdoba Go Ahead Eagles 6,67
13. Orkun Kökçü Feyenoord 6,66
14. Antony Ajax 6,63
15. Olivier Boscagli PSV 6,58
16. Ryan Gravenberch Ajax 6,52
17. Ali Akman NEC 6,50
= Owen Wijndal AZ 6,50
19. Steven Berghuis Ajax 6,48
20. Lars Unnerstall FC Twente 6,45
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.