Gehavend PSV voert in Sittard druk op Ajax op

Reacties

PSV heeft ondanks de vele personele problemen de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. Invallers Ritsu Doan en Bruma waren zondag in het zuiden van Limburg erg belangrijk voor de Eindhovenaren.

Gehavend PSV voert in Sittard druk op Ajax op
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 4
PSV
PSV

Doan begon in Sittard op de bank, maar maakte in de zestiende minuut al zijn opwachting. Dat was het gevolg van een blessure van Jordan Teze. De rechtsback liep in de openingsfase een spierkwetsuur op en viel uit. Daarmee sloot hij aan in het rijtje met geblesseerde PSV-spelers, dat al bestond uit onder anderen Cody Gakpo, Noni Madueke, Davy Pröpper en Yorbe Vertessen. Mario Götze was na een verkoudheid niet volledig fit en begon tegen Fortuna op de bank, net als Marco van Ginkel.

Het was Doan die voor PSV de score opende in de 37ste minuut. De aanvallende middenvelder zette de doeltreffende combinatie zelf op en kreeg de bal terug via Eran Zahavi. Uit de lage voorzet van de Israëliër klopte de Japanner van dichtbij voormalig PSV'er Yannick Van Osch. De 0-1 was een bevrijdende treffer voor PSV, dat eerder in de wedstrijd via Carlos Vinícius en André Ramalho al gevaarlijk was geweest. De ploeg van trainer Roger Schmidt snakte naar een opsteker na slechts één zege in de laatste vier duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vele blessures kunnen natuurlijk als reden genoemd worden voor de mindere reeks die PSV achter de rug heeft. Schmidt is genoodzaakt te improviseren en ging daar tegen Fortuna bij de start van de tweede helft mee verder door Bruma in te laten vallen voor Philipp Mwene. Door die wissel ging Mauro Júnior als rechtsback spelen. De wissel pakte goed uit, want Bruma zorgde in de 54ste minuut al voor de 0-2. De vleugelaanvaller werd door Ramalho gelanceerd met een dieptepass en rondde oog in oog met Van Osch goed af.

De ruimtes werden daarna alleen maar groter voor PSV, waar met het invallen van Marco van Ginkel halverwege de tweede helft een einde kwam aan een periode waarin de Eindhovenaren met geen enkele Nederlandse veldspeler speelden (sinds het uitvallen van Teze). Met Van Ginkel als vervanger van Zahavi probeerde PSV nog meer controle over de wedstrijd te krijgen. Uit een omschakelmoment sloegen de bezoekers twintig minuten voor het einde opnieuw toe. Vinícius legde de bal na een voorzet van Van Ginkel klaar voor Ibrahim Sangaré, die voor de 0-3 zorgde. Het wel erg zwakke omschakelen van Fortuna zal ongetwijfeld tot frustratie hebben geleid bij trainer Sjors Ultee.

Voor Ultee was er in het laatste kwartier nog wel een opsteker: Ramalho tikte de bal ongelukkig in eigen doel na een schot van Tijani Noslin, waardoor Fortuna terugkwam tot 1-3. Spannend werd het desondanks niet meer in Sittard. Bruma deelde in de 85ste minuut de genadeklap uit door de score op 1-4 te bepalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV passeert Ajax
Door de overwinning passeert de titelkandidaat in ieder geval voor even Ajax in de top van het Eredivisie-klassement. De Amsterdammers komen zondagavond nog in actie tegen Go Ahead Eagles (aftrap 20.00 uur). Fortuna heeft het zwaar onderin en staat zeventiende, met een voorsprong van vijf punten op hekkensluiter PEC Zwolle.

Fortuna Sittard Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.