Schmidt ziet geen verband tussen speelstijl PSV en overvolle ziekenboeg

Reacties

PSV hoeft zijn speelstijl niet aan te passen om het aantal blessures in de selectie terug te dringen. Dat is de overtuiging van coach Roger Schmidt, die wel baalt van de hoeveelheid blessures.

Schmidt ziet geen verband tussen speelstijl PSV en overvolle ziekenboeg
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 4
PSV
PSV

De discussie over het sparen en belasten van spelers bij PSV kreeg zondag een extra lading toen de ziekenboeg verder vol stroomde. Jordan Teze viel met een hamstringblessure na een kwartier al uit in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Phillipp Mwene keerde bij de start van de tweede helft niet terug op het veld. Hij was niet meer volledig fris nadat hij donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen AS Monaco een tik op zijn kuit had gekregen. Schmidt wilde halverwege in Sittard geen risico meer nemen met Mwene.

PSV won met 1-4 in Sittard. Op de persconferentie na afloop ging het behalve over het goede spel van de bezoekers ook over de fysieke zorgen. Moet de speelstijl niet aangepast worden, zodat spelers minder belast worden? Schmidt: 'We doen wat we kunnen om dit te voorkomen, maar dat heb je nooit helemaal in de hand. Onze stijl is misschien wel wat meer naar voren gericht en wat actiever dan bij sommige andere ploegen, maar het is vooral een kwestie van overmacht.'

Schmidt zoomde in op het uitvallen van Teze: 'Het is erg jammer voor Jordan. Hij was in vorm en deed het de laatste wedstrijden goed, maar dit kan helaas gebeuren. We hebben een druk schema, dat vergt veel van onze spelers.'

Door de blessures komt de interlandperiode in zekere zin als geroepen voor PSV. De verwachting is dat in ieder geval weer een paar spelers kunnen aansluiten. Bij Fortuna-uit bestond het groepje afwezigen uit onder anderen Cody Gakpo, Noni Madueke, Davy Pröpper, Yorbe Vertessen en Armando Obispo. PSV hervat de competitie op 20 november met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Programma PSV


Za 20 nov. 2021

Do 25 nov. 2021

Zo 28 nov. 2021

Za 4 dec. 2021

Do 9 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.