Speler van de Week: Maestro van de Meerdijk haalt eindelijk rendement

Reacties

Een weergaloze Sergio Peña gidste FC Emmen zaterdag naar een knappe 4-2 zege op Willem II. De middenvelder kreeg een 8 voor zijn glansrol en werd daarmee VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Maestro van de Meerdijk haalt eindelijk rendement
© Pro Shots

Het verhaal van FC Emmen is bekend. Aan de eigen Oude Meerdijk is de equipe van Dick Lukkien al sinds 30 augustus 2019 zonder nederlaag. Geen enkele Eredivisie-club overlegt momenteel een langere ongeslagen serie voor eigen publiek. Op vreemde bodem is FC Emmen vaak radeloos en reddeloos. Drie punten is de schamele oogst buitenshuis.

Als geen ander personifieert Sergio Peña de twee gezichten van FC Emmen. De 24-jarige middenvelder scheert in eigen huis al het hele seizoen de hoogste toppen, maar ook hij kan de kar in uitwedstrijden niet trekken. Het binden van de Peruaan was afgelopen zomer een heuse coup voor FC Emmen, dat aan de vooravond stond van het (volgens het cliché) altijd lastige tweede seizoen na een promotie. Het nieuwe is er dan immers vanaf: tegenstanders zijn bekender met de speelstijl, waardoor verrassen lastiger wordt.

© Pro Shots

Voor FC Emmen gaat die vlieger niet op dankzij de Oude Meerdijk-vorm. Tegen Willem II koppelde Peña eindelijk rendement aan klasse. De middenvelder had tot zaterdag geen enkele assist genoteerd, maar was tegen de Tilburgers meteen goed voor drie beslissende voorzetten. Als toetje nam hij zelf maar de 4-2 voor zijn rekening.

Voor de laatste keer dat een speler in een Eredivisie-wedstrijd drie assists verzorgde, moeten we al bijna een jaar terug. In april 2019 kreeg toenmalig Vitesse-speler Martin Ødegaard dat voor elkaar tegen PEC Zwolle. Jens Toornstra was in januari 2019 bij de fameuze Feyenoord - Ajax (6-2) de laatste speler met een drietal assists plus een treffer als bonus.

Peña geniet in eigen land vooral bekendheid als de speler die nét niet de WK 2018-selectie haalde. De middenvelder was het slachtoffer van het succesvolle beroep van Paolo Guerrero tegen zijn dopingschorsing. In de vorm die Peña zaterdag etaleerde, kan de droom om deel te nemen aan een mondiale eindronde alsnog gerealiseerd worden. Nu nog dit hoge niveau aantikken buiten Emmen, bijvoorbeeld de komende weken in Rotterdam (zondag is het Sparta-uit) en Eindhoven (op 14 maart is het PSV-uit).

Topvijf speelronde 24

Uiterst schaars waren de hoge beoordelingen in speelronde 24. Met zijn 8 had Peña alleen enige concurrentie van Bart Vriends, die namens Sparta Rotterdam een 7,5 verdiende voor zijn optreden tegen RKC Waalwijk. Het regende deze week 7's. Mede door hun VI-uitverkiezing tot Man of the Match haalden Cyriel Dessers, Cody Gakpo en Róbert Bozeník de topvijf.

Speler Club Cijfer
1. Sergio Peña FC Emmen 8,0
2. Bart Vriends Sparta Rotterdam 7,5
3. Cyriel Dessers Heracles Almelo 7,0
4. Cody Gakpo PSV 7,0
5. Róbert Bozeník Feyenoord 7,0

Algemeen klassement

Daley Blind leidt nog steeds de dans in het algemeen klassement, maar de Ajacied ziet Mohamed Ihattaren wel naderen tot op vier honderdste: 6,69 om 6,65. Blind kreeg een 5,5 voor zijn optreden tegen Heracles Almelo, terwijl zijn PSV-concurrent een 6 scoorde tegen Vitesse. Speler van de Week Peña duikt op in de toptien na zijn weergaloze optreden tegen Willem II.

Speler Club Gemiddelde
1. Daley Blind Ajax 6,69
2. Mohamed Ihattaren PSV 6,65
3. Quincy Promes Ajax 6,59
4. Donny van de Beek Ajax 6,58
5. Mike Trésor Ndayishimiye Willem II 6,56
6. Hakim Ziyech Ajax 6,55
Sergio Peña FC Emmen 6,55
8. Chidera Ejuke SC Heerenveen 6,52
9. Steven Bergwijn* PSV 6,50
Lisandro Martínez Ajax 6,50
Fredrik Midtsjø AZ 6,50
12. Joey Veerman SC Heerenveen 6,44
13. Mitchell van Bergen SC Heerenveen 6,43
14. Timon Wellenreuther Willem II 6,41
Calvin Stengs AZ 6,41
16. Mark Diemers Fortuna Sittard 6,40
17. Teun Koopmeiners AZ 6,39
18. Marco Bizot AZ 6,38
19. Joël Veltman Ajax 6,37
20. Owen Wijndal AZ 6,36

Inmiddels uitkomend voor Tottenham Hotspur

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.