Eredivisie op Rapport: dikke onvoldoende voor Babel en Schwaab

Reacties

Alle cijfers die de VI-verslaggevers uitdeelden aan de spelers in de Eredivisie zijn in dit overzicht te vinden. In de 24ste speelronde werd FC Emmen-middenvelder Sergio Peña met zijn 8 uitgeroepen tot Speler van de Week.

Eredivisie op Rapport: dikke onvoldoende voor Babel en Schwaab
© Pro Shots

Opmerkelijk is dat alleen Peña en Sparta Rotterdam-verdediger Bart Vriends (7,5) met een hoger cijfer dan een 7 werden beoordeeld. Andre Onana is een van de spelers met een 7 op zijn conto, waarmee de doelman als enige Ajacied de middelmaat ontsteeg tegen Heracles Almelo (1-0 verlies). Ryan Babel kwam er met een 4,5 het slechtst uit.

'Babel was vandaag weer een dissonant. Sinds zijn terugkeer heeft hij nog niet gebracht wat we van een international mogen verwachten', oordeelde VI's Marco Timmer. 'Hij liep er een beetje verloren bij.'

Titelrace weer open na desastreuze week Ajax: 'Zelfs Feyenoord doet weer mee'

'Het is nog niet wat ik kan laten zien, helaas', gaf Babel na afloop toe in gesprek met FOX Sports. 'Maar ik heb alle vertrouwen dat het nog komt. Je merkt dat in de wedstrijden waarin we punten laten liggen we als collectief niet heel lekker spelen. Dan is het voor mij natuurlijk ook moeilijker spelen. Maar ik raak zeker niet in de war, absoluut niet.'

Daniel Schwaab maakte het met een 4 echter nog bonter. De verdediger van PSV had met zwak uitverdedigen een groot aandeel in de 1-0 van Vitesse. De Eindhovenaren zegevierden nog wel met 1-2 dankzij een treffer van Cody Gakpo. De matchwinner kreeg een 7, zoals Róbert Bozeník ook een 7 verdiende voor zijn beslissende rol bij Feyenoord - Fortuna Sittard.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.