Spektakelstuk in KKD: groeibriljant PSV in voetsporen Bergwijn

In de Keuken Kampioen Divisie hebben Jong AZ en Jong PSV een helft lang voor een spektakelstuk gezorgd. De beloftenploegen vlogen elkaar enthousiast in de haren en maakten in een helft samen vijf treffers. De piepjonge PSV'er Isaac Babadi stal de show.

Jong AZ
Jong AZ
2 - 3
Jong PSV
Jong PSV

Tien minuten waren de ploegen op Wijdewormer onderweg toen de wedstrijd op een vervelende manier stil kwam te liggen. Scheidsrechter Nick Smit liep namelijk een zweepslag op en kon niet verder. Daardoor gingen beide ploegen even naar de kleedkamer, zodat vierde official Sven Spaan zich onverwachts kon opmaken voor zijn debuut in het betaalde voetbal. Toen Spaan klaar was, gaf hij meteen het startsein voor een voetbalfeest.

Nog geen minuut had Jong PSV nodig om na de hervatting de score te openen. Babadi was het goudhaantje. Op aangeven van Simon Colyn schoot de zeventienjarige aanvaller de bal tegen de touwen. De tiener had elf minuten nodig om zijn productie te verdubbelen en drukte Jong AZ daardoor tegen de touwen (0-2). Door zijn treffers was Babadi - na Steven Bergwijn en Justin Lonwijk - de op twee na jongste speler ooit die voor Jong PSV scoorde in een uitwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Lang was er echter niet nodig voor de Alkmaarders met een antwoord kwamen. Aanvalsleider Yusuf Barasi scoorde, maar waar AZ zocht naar een gelijkmaker, was het nu toch weer PSV met het antwoord. Jason van Duiven maakte met zijn hoofd op knappe wijze de derde Eindhovense treffer. Daarmee was het nog niet gedaan, want op slag van rust was het opnieuw Barasi, dit keer vanaf de strafschopstip, die doelpunt nummer vijf van de avond maakte (2-3).

In de tweede helft hoopte het plukje aanwezigen op nog zo'n spetterend schouwspel, maar dat bleef achterwege. Jong AZ drong aan en ging op zoek naar een gelijkspel, maar Jong PSV kraakte niet. Daardoor bleef het bij het scheidsrechtersdebuut van Spaan bij vijf doelpunten en gingen de drie punten mee naar Eindhoven.