Spartak claimt veroordelingsclausule in Promes-deal: 'We lopen geen enkel risico'

Reacties

Spartak Moskou heeft in de onderhandelingen met Ajax over Quincy Promes de mogelijke problemen uiteraard niet onbesproken gelaten. De Russische club loopt naar eigen zeggen geen risico's bij een eventuele veroordeling van de Oranje-international.

Spartak claimt veroordelingsclausule in Promes-deal: 'We lopen geen enkel risico'
© Pro Shots

De strafzaak tegen Promes was een complicerende factor in de onderhandelingen tussen Ajax en Spartak Moskou. De Russen claimen zich contractueel te hebben ingedekt mocht het daadwerkelijk tot een veroordeling komen.

'We hebben de risico's geneutraliseerd', zegt directeur Evgeny Melezhikov in het Russische Championat. 'Financieel noch juridisch loopt Spartak risico. We hebben met Ajax afgesproken dat er een streep gaat door de overeenkomst als Promes door een rechterlijke uitspraak niet aan zijn voetbalplichten kan voldoen. Dan worden alle geplande betalingen gewoon niet meer gedaan.'

Promes zou betrokken zijn bij een steekpartij in juli in Abcoude, waarbij een familielid zwaargewond raakte. De aanvaller wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Voor dat delict staat een straf van maximaal vier jaar in de gevangenis. In december werd Promes aangehouden, maar hij werd toen na een dag weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie zag geen reden om het voorarrest te verlengen. Promes is nog wel altijd verdachte in de zaak.

Opluchting in Amsterdam: 'Promes en Ajax wilden beiden van elkaar af'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Q. Promes
Meer over Q. Promes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.