Sparta zwaait na Auassar opnieuw een cultuurbewaker uit

Reacties

Dirk Abels heeft de deur van Het Kasteel achter zich dicht geslagen. De verdediger verruilt Sparta Rotterdam na een dienstverband van vierenhalf jaar voor het Zwitserse Grasshopper Zürich. Abels (26) heeft maandag voor twee seizoenen getekend, met een optie voor een extra jaar.

Sparta zwaait na Auassar opnieuw een cultuurbewaker uit
© Pro Shots

Abels was transfervrij en had de kans om zijn aflopende contract bij Sparta te verlengen. De verdediger werd daarbij wel verteld dat hij vooral werd gezien als een ideale twaalfde man en in principe niet als basisklant. Abels moest daar even over nadenken en kreeg die tijd. Ondertussen keek Sparta wel verder: de club haalde tot dusver al vier nieuwe verdedigers in huis.

Maandag is duidelijk geworden dat de samenwerking met Abels nu definitief ophoudt. De verdediger, die in januari 2019 de overstap maakte van PSV naar Sparta, vervolgt zijn loopbaan in Zwitserland. Het is voor hem zijn eerste avontuur in het buitenland.

Met het vertrek van Abels raakt Sparta opnieuw een vertrouwd gezicht kwijt. Eerder nam aanvoerder Adil Auassar na een dienstverband van vijf seizoenen al afscheid; hij is inmiddels assistent-trainer bij RKC Waalwijk. Bart Vriends is de enige speler in de Sparta-selectie die nu langer dan twee jaar in het eerste elftal speelt (een invalbeurt van de uit de eigen opleiding doorgekomen Jeremy van Mullem op de laatste speeldag van het seizoen 2020/21 niet meegerekend). Vriends, die in 2016 overkwam van Go Ahead Eagles, gaat alweer zijn achtste seizoen bij de traditieclub in.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Abels
Meer over D. Abels
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.