Elftal van de Week: Sparta sluit seizoen af in stijl als hofleverancier

Reacties

Niet voor het eerst dit seizoen is Sparta Rotterdam hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De ploeg van Maurice Steijn gaat met een uitstekend gevoel de play-offs om Europees voetbal in door een klinkende zege op het al gedegradeerde FC Groningen (0-5) en levert vier spelers.

Elftal van de Week: Sparta sluit seizoen af in stijl als hofleverancier
© Pro Shots

Met vijf verschillende doelpuntenmakers was er op het eerste oog niet een echte uitblinker aan Sparta-zijde, maar Dirk Abels was volgens de VI-beoordelaar de beste man op het veld in de (vanwege een straf van de KNVB) lege Euroborg. Het voormalige PSV-talent begon als verdedigende middenvelder, maar verhuisde na het uitvallen van Bart Vriends in de tweede helft naar het centrum van de defensie en kreeg voor zijn optreden een 8, net als de goed ingevallen Koki Saito.

Clubtopscorer Tobias Lauritsen (7,5) en rechtsback Shurandy Sambo (7,5), die na dit seizoen terugkeert naar PSV), completeren het Sparta-kwartet dat het schopte tot het Elftal van de Week. Daarin is ook plaats voor twee spelers van SC Cambuur. De al gedegradeerde Friezen namen met opgeheven hoofd afscheid van de Eredivisie door het slappe RKC Waalwijk met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen, met Alex Bangura (7,5) en David Sambissa (7,5) als uitblinkers.

Voor PSV stond er zondag nog wel wat op het spel. Xavi Simons (8) zorgde er met twee goals tegen AZ (1-2) dat de Eindhovenaren de tweede plek veiligstelden. Ajax kwam niet meer in de buurt door een nederlaag bij FC Twente (3-1), mede door een goal van Manfred Ugalde (7,5). FC Utrecht, Vitesse en FC Volendam speelden alleen nog voor de eer en leverden Jens Toornstra (7,5), Kjell Scherpen (8) en Franco Antonucci, ook Speler van de Week, voor het laatste Elftal van de Week.

elftal van de week - speelronde 34

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.