SC Heerenveen mag zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. In een rechtstreekse confrontatie waren de Friezen concurrent Go Ahead Eagles de baas, terwijl RKC Waalwijk zich blameerde op bezoek bij SC Cambuur.

sc Heerenveen
2 - 0
Go Ahead Eagles

Heerenveen had voorafgaand aan de laatste speelronde de beste papieren om op de achtste plaatste finishen. Een overwinning op Go Ahead Eagles volstond om het ticket voor de play-offs te verzilveren. Lukte het RKC een paar kilometer verderop niet om te winnen, dan was zelfs een gelijkspel genoeg.

Heerenveen besloot het resultaat in Leeuwarden niet af te wachten en was tegen Go Ahead de bovenliggende ploeg. Vlak voor rust drukte Pawel Bochniewicz dat uit in de score. De aanvoerder kon een voorzet van Anas Tahiri vogelvrij achter doelman Jeffrey de Lange koppen (1-0). Tien minuten voor tijd deelde Ché Nunnely de genadeklap uit (2-0).

In de slotfase gunde trainer Kees van Wonderen doelman Jan Bekkema nog zijn debuut. De 27-jarige sluitpost verving Andries Noppert, die terugkeerde na een slepende blessure.

Twente-thuis
Door de overwinning op Go Ahead gaat Heerenveen met FC Twente, Sparta en FC Utrecht gaat uitmaken wie zich volgend seizoen in de tweede voorronde van de Conference League mag melden. Heerenveen neemt het in de halve finale op tegen Twente, dat donderdag eerst op bezoek komt in Friesland. De andere finalist komt uit het tweeluik tussen Sparta en Utrecht.

SC Heerenveen Nederland

Go Ahead Eagles Nederland

SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 0
RKC Waalwijk

RKC moest zoals gezegd hopen op een gunstig resultaat in het Abe Lenstra Stadion. Dat kwam er niet, maar de Waalwijkers gaven zelf ook bepaald niet thuis. Op bezoek bij Cambuur ging de ploeg van vertrekkend trainer Joseph Oosting keihard onderuit.

De eerste 45 minuten was er nog niets aan de hand voor RKC, maar daar bracht Cambuur in de extra tijd van de eerste helft verandering in. Eerst maakte Robert Uldrikis zijn eerste (!) doelpunt van het seizoen, daarna verdubbelde David Sambissa de score (2-0).

Verloren wedstrijd
Na rust speelde het apathische RKC een verloren wedstrijd. Het al gedegradeerde Cambuur nam met een klinkende overwinning afscheid van de Eredivisie. Navarone Foor en Milan Smit verergerden het leed van de bezoekers en zorgden voor een verrassend grote zege van Cambuur (4-0).