Ajax en Sparta Rotterdam heersen in Elftal van de Week

Reacties

Slechts vijf clubs zijn deze keer vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. Dat heeft alles te maken met de dominantie van Ajax en Sparta Rotterdam, die beide vier spelers leveren.

Ajax en Sparta Rotterdam heersen in Elftal van de Week
© Pro Shots

De equipe van Henk Fraser liet geen spaan heel van ADO Den Haag, dat met een 6-0 nederlaag afdroop. Het leidt tot uitverkiezingen voor Lennart Thy, Sven Mijnans, Dirk Abels en Abdou Harroui, die in het algemeen klassement goede zaken doet.

Ajax toonde zich eerder op de zondag veel te sterk voor Heracles Almelo. Dusan Tadic, Zakaria Labyad, David Neres en Daley Blind maakten voldoende indruk voor een plaatsje in ons dreamteam van speelronde 9. De constant presenterende Tadic leidt de dans in het algemeen klassement.

Het is trouwens niet de eerste keer dit seizoen dat Ajax een dominante factor is in het Elftal van de Week. De Amsterdammers hebben met zes representanten ook het seizoensrecord in handen. Dat gebeurde na de 0-13 triomf bij VVV-Venlo.

Uiteraard wordt het doel deze keer verdedigd door Joël Drommel, die niet voor niets werd uitgeroepen tot Speler van de Week. Vooral dankzij de reddingen van de doelman veroverde FC Twente heel knap een punt tegen PSV. Erwin Mulder loopt zo een uitverkiezing mis, hoewel de SC Heerenveen-sluitpost met een 7,5 sterk voor de dag kwam.

Ook de andere 'eenzaten' in het elftal speelden met 1-1 gelijk. Joey Veerman beging met SC Heerenveen een misstap tegen RKC Waalwijk, terwijl Danilho Doekhi met Vitesse averij opliep tegen FC Groningen.

Elftal van de Week - speelronde 9:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.