Doelpuntenmachine Ajax beleeft bijna zorgeloze middag

Reacties

Ajax heeft zondagmiddag eenvoudig afgerekend met Heracles Almelo. Met name voor David Neres was het een bijzondere wedstrijd.

Doelpuntenmachine Ajax beleeft bijna zorgeloze middag
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Pas voor de derde keer dit seizoen had Neres een basisplaats bij Ajax. Hij was de vervanger van Antony, die last heeft van een spierblessure. Op voorhand leek Ajax nog een lastige middag tegemoet te gaan, de Amsterdammers hadden immers slechts twee van hun laatste zes duels met Heracles gewonnen, maar zondag zat een stunt er voor de Tukkers geen moment in.

Al in de zesde minuut opende Ajax de score via Lassina Traoré. De sterke spits kreeg de bal van Neres, nam aan en schoot hem droog in de hoek: 1-0. Na een half uur verscheen Neres ook zelf op het scorebord. De Braziliaan kreeg de bal voor zijn voeten na een afgeslagen corner en haalde vanaf de rand van het zestienmetergebied hard uit: doelman Michael Brouwer zag zijn inzet in de bovenhoek belanden: 2-0. Voor Neres was het zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds 1 november 2019.

Even later maakte Zakaria Labyad er al 3-0 van. Na een snel genomen hoekschop van Dusan Tadic tikte hij bij de eerste paal binnen. De organisatie van Heracles zag er daarbij niet goed uit. Ajax beleefde zo een zorgeloze middag, maar het uitvallen van Davy Klaassen was wel een flinke tegenvaller. De middenvelder kon niet verder na een botsing met Rai Vloet.

Heracles probeerde na rust nog terug in de wedstrijd te komen, maar Ajax bleef zonder al te veel moeite overeind en breidde de score verder uit via Tadic en Labyad. Dieptepunt van de wedstrijd was het uitvallen van Robin Pröpper. De Heracles-aanvoerder die de laatste jaren zo geteisterd werd door zware knieblessures schreeuwde het uit van de pijn en verliet het veld in tranen.

Het uitvallen van de ervaren verdediger maakte de middag voor Heracles nog een stuk pijnlijker. Voor Ajax was het uiteindelijk een bijna zorgeloze generale repetitie voor de Champions League-clash met FC Midtjylland van komende woensdag.

Ajax Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.