Sparta zoekt de kroon op het werk: 'Voor mij is een finaleplaats niet genoeg'

Reacties

Sparta Rotterdam verrast dit jaar vriend en vijand en mag deze week met FC Twente gaan spelen om een ticket voor de voorrondes van de Conference League. Het seizoen is voor de Spangenaren al in alle opzichten geslaagd, maar Maurice Steijn wil daar nog helemaal niet op die manier over nadenken.

Sparta zoekt de kroon op het werk: 'Voor mij is een finaleplaats niet genoeg'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Sparta was over twee duels te sterk voor FC Utrecht en maakt zich nu op voor een tweeluik met Twente. De Tukkers zijn favoriet, weet ook Steijn. 'Op basis van hoe ze spelen, de ranglijst én het materiaal', zei de Sparta-trainer zondagavond. 'Maar dit seizoen heeft ook geleerd dat ze het twee keer heel moeilijk hebben gehad tegen ons. Hier op Het Kasteel werd het 1-1 en in Enschede 3-3, dus let's go.'

Sparta kan zich voor het eerst sinds halverwege de jaren tachtig (de Intertoto Cup van 1994 niet meegerekend) plaatsen voor Europees voetbal. 'Dat zou de kroon op het werk zijn', weet ook Steijn. Hij weigert om nu al tevreden te zijn over hoe het seizoen is verlopen.

'Voor mij is een finaleplaats niet genoeg', maakte Steijn duidelijk. 'Het is wel een heel mooi tussen-iets, dat mag je ook vieren en daar moet je ook van genieten, want zo vaak halen we de finale niet. Maar het echte toetje komt er nog aan.' Donderdag, na Utrecht-uit, zei Steijn al: 'Het seizoen is voor mij pas écht geslaagd als we Europees voetbal halen. We moeten nu de definitieve handtekening onder deze ploeg zetten.'

Steijn-derby
Het tweeluik met Twente wordt voor Steijn opnieuw een weerzien met zijn zoon Sem, die op Het Kasteel nog wist te scoren tegen zijn vader. Twente-middenvelder Steijn opende toen de score, voordat Arno Verschueren de Spartaanse gelijkmaker voor zijn rekening nam. Deze week zal er ongetwijfeld weer volop aandacht zijn voor de vader-zoon-twist.

Maurice Steijn verwacht zijn zoon niet te zien voor de wedstrijd van donderdag. 'Hij zit in Enschede en ik ben gewoon hier, maar we zullen nog wel even bellen. Het is natuurlijk geweldig dat je weer zo'n pot hebt', kijkt de coach alvast verlekkerd vooruit.

Met Vito van Crooij probeerden we het succes van dit Sparta te duiden:

In de VI ZSM van dinsdag 6 juni werd al vooruitgeblikt op het tweeluik tussen Twente en Sparta: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.