Sparta stijgt ten koste van Volendam naar plaats twee

FC Volendam heeft een pas op de plaats moeten maken na de nederlaag bij Sparta Rotterdam, dat met de drie punten klom naar de gedeelde tweede plaats.

Inzet van de wedstrijd was een sprong van de vijfde naar de met Helmond Sport gedeelde tweede plaats. De beloning was er uiteindelijk voor Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Michel Vonk dankte de zege aan Iliass Bel Hassani.

De aanvaller tekende in de zeventigste minuut voor de winnende treffer door FC Volendam-keeper Roy Pistoor te omspelen en de bal binnen te schieten. De 2-1 was een domper voor FC Volendam, dat net enkele minuten eerder via Jack Tuyp de snel opgelopen achterstand had weggewerkt. In de achtste minuut had Sandro Calabro de score geopend. Foto: VI Images