Sparta Rotterdam vreest voor leegloop in slotfase transferperiode

Reacties

Sparta Rotterdam raakte na het succesvolle afgelopen seizoen vooralsnog alleen wisselspelers kwijt, maar daar dreigt in de slotfase van de transferwindow nog verandering in te komen. Henk van Stee houdt er rekening mee dat er nog drie tot vier spelers zullen vertrekken.

Sparta Rotterdam vreest voor leegloop in slotfase transferperiode
© Pro Shots

De technisch directeur van Sparta merkt deze zomer de keerzijde van het succes van het vorige voetbaljaar, waarin de ploeg van trainer Henk Fraser als achtste eindigde in de Eredivisie. Spelers speelden zich in de kijker en zijn nu behoorlijk in trek. 'Ik denk dat de kans tachtig procent is dat er nog drie of vier spelers zullen vertrekken', zegt Van Stee. 'Dat is heel hoog, ja. Ik vraag echt de absolute hoofdprijs, maar er worden nu bedragen geboden die daar heel dicht bij in de buurt komen.'

Harroui neemt de tijd
Van Stee noemt geen namen van spelers die op weg naar de uitgang zijn, maar het is duidelijk dat Abdou Harroui voor een transfer staat. Sparta bereikte vorige week al een akkoord met Nottingham Forest over een transfersom die tussen de drie en vier miljoen euro ligt. Voor een speler met een aflopend contract én een duidelijk uitgesproken vertrekwens een prachtig bedrag. Drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt is de deal echter nog altijd niet rond. Het management van Harroui schermt met interesse van hoger aangeschreven clubs dan Nottingham, dat momenteel onderaan staat in het Championship, en Harroui neemt zijn tijd om de opties te bestuderen.

Vorige week, thuis tegen Heracles Almelo, kwam Harroui al niet meer in actie. Hij werd toen vervangen door Laros Duarte, die na afloop aangaf dat hij ook wel een transfer wilde maken. Duarte staat in de belangstelling van FC Groningen en een verhuizing naar het noorden lijkt eraan te komen. 'Maar er speelt op dit moment nog zoveel, daar is nog niets over te zeggen', aldus Van Stee.

Ook voor Bryan Smeets, Bart Vriends, Lennart Thy, Emanuel Emegha én Maduka Okoye is belangstelling. Van Stee slaagde er net voordat de transferchaos echt goed losbarste in om de contracten van de twee laatstgenoemde spelers te verlengen, dus voor Emegha en Okoye kan de technisch directeur aan de top van de boom gaan zitten. Ook Sven Mijnans tekende deze zomer bij op Het Kasteel.

De contracten van Vriends, Thy en Smeets, drie vaste basisspelers bij Sparta, lopen na dit seizoen af. Thy heeft er net een jaar bij Sparta op zitten en speelde zich met veertien goals in de kijker. Van Stee heeft al 'een heel goed bod' op de Duitser afgewezen, maar het blijft de vraag of Thy in Rotterdam zal blijven.

Sparta speelt zaterdagavond om 20.00 uur tegen Go Ahead Eagles. Harroui is er dan sowieso niet bij; ook aanvoerder Adil Auassar ontbreekt. Hij is niet bezig met een transfer, maar geblesseerd.

De selectie van Sparta zal versterkt moeten worden, maar Van Stee kan pas de markt op als er transferinkomsten binnenkomen. Daarover later deze zaterdag meer op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.