FC Groningen gaat weer voor Spartaan: deze keer voor Laros Duarte

Reacties

Sparta Rotterdam dreigt na Abdou Harroui ook Laros Duarte nog kwijt te raken. FC Groningen heeft belangstelling voor de middenvelder, die zelf heeft laten weten de stap te willen maken.

FC Groningen gaat weer voor Spartaan: deze keer voor Laros Duarte
© Pro Shots

De 24-jarige Duarte was afgelopen zaterdag als vervanger van Harroui, die in afwachting van een transfer al niet meer bij de wedstrijdselectie zat, basisspeler bij Sparta in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Na afloop liet de middenvelder weten dat hij graag hogerop zou willen. Duarte voelt wel wat voor een transfer naar Groningen, dat zijn interesse kenbaar heeft gemaakt.

Groningen heeft vorige week reeds een bod uitgebracht op Duarte. Dat voorstel werd afgewezen door Sparta. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus liet vervolgens weten dat hij was doorgeschakeld naar andere opties, maar Rotterdamse bronnen melden dat Groningen de jacht op Duarte nu toch heeft voortgezet.

Duarte is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta en maakte al eens een uitstapje naar PSV, waar een doorbraak in het eerste elftal er echter niet in zat. De middenvelder keerde in januari 2019 terug naar Spangen en speelde tot dusver 59 officiële wedstrijden voor Sparta. Duarte (wiens jongere broertje Deroy deze zomer van Sparta naar Fortuna Sittard ging) beschikt over een contract dat na dit seizoen afloopt.

Groningen hoopte zich vorig jaar ook al te versterken met een middenvelder van Sparta. De noorderlingen waren toen druk bezig met de komst van Harroui, die ook had aangegeven dat hij wel naar Groningen wilde verkassen. Van een transfer kwam het toen echter niet. Harroui vertrekt nu naar alle waarschijnlijkheid naar het Engelse Nottingham Forest.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.