Sparta Rotterdam trekt Luirink en Overtoom aan

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Gijs Luirink en Tom Overtoom. Jeugdspeler Iliass Bel Hassani tekende een tweejarig contract en is nu volwaardig selectiespeler.

Sparta Rotterdam trekt Luirink en Overtoom aan

Luirink is eveneens de komende twee seizoenen Spartaan. De 27-jarige verdediger komt over van AZ waar hij aan het einde van zijn contract was. Luirink debuteerde in het betaalde voetbal bij FC Volendam en verkaste na drie seizoenen naar FC Groningen waar AZ hem wegplukte. In Alkmaar kon hij zich niet ontwikkelen tot basisspeler en huurperiodes bij RKC Waalwijk en SC Cambuur volgden.

Overtoom, die ook een tweejarige verbintenis ondertekende, had zijn voetbalopleiding bij Ajax maar kwam niet in aanmerking voor een contract bij de Amsterdammers. De twintigjarige middenvelder, die in de belangstelling van het tweede team van Bayern München stond, speelde in het seizoen 2009/10 op huurbasis bij Haarlem.

Eigen kweek-speler Bel Hassani maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerst van Sparta en was in zeven competitiewedstrijden actief en scoorde een keer. De achttienjarige middenvelder mocht ook een verbintenis van twee seizoenen signeren. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's