Sparta Nijkerk verslaat Excelsior, RKC plet Cambuur

RKC Waalwijk heeft zich ten koste van Cambuur bij de laatste zestien in het bekertoernooi geschaard. Voor Excelsior viel verrassenderwijs het doek na het treffen met Sparta Nijkerk.

SC Cambuur-RKC Waalwijk 1-4Na een gelijk opgaande openingsfase nam RKC na een goed halfuur spelen de voorsprong door een doelpunt van Fred Benson. Op slag van rust verdubbelde Donny de Groot de score. Een kwartier na rust zorgde Derk Boerrigter voor de 0-3.

Oguzhan zorgde namens Cambuur voor een kleine pleister op de wonde met de 1-3, maar het laatste woord was Roald van Hout namens de Waalwijkers: zij bekeren door na de 1-4 overwinning.

Sparta Nijkerk-Excelsior 2-1Eredivisionist Excelsior maakte een valse start en keek na twintig minuten spelen zowaar tegen een achterstand aan door een doelpunt van Stefan Frederiksen. Kort voor de thee trok Daan Bovenberg de stand echter weer gelijk, tot opluchting van trainer Alex Pastoor.

Toch kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Maurice van der Wilt was de maker van de 2-1. Deze klap kwam Excelsior niet meer te boven, waardoor Sparta Nijkerk zich verrassend genoeg bij de laatste zestien schaarde.

FC Dordrecht-FC Volendam 1-2De Wijdbroeken beleefden op bezoek bij FC Dordrecht een droomstart. Al na twee minuten stond de ploeg van trainer Gert Kruys - de oefenmeester was voor even terug op het oude nest - op voorsprong door een treffer van László Zsidai.

Dordt liet het daar echter niet bij zitten en ging gesteund door het publiek op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel twintig minuten na rust en werd gemaakt door vleugelaanvaller Moussa Kalisse: 1-1. Dat Volendam uiteindelijk toch met de winst aan de haal ging had het te danken aan Henny Schilder. De verdediger zorgde een kwartier voor tijd voor de winnende treffer.

SDC Putten-Telstar 0-2Telstar deed het enige juiste op bezoek bij de amateurs van Putten: winnen. De ploeg van trainer Jan Poortvliet wist zich gesteund door een vroege treffer van Arvid Smit en nog voor rust zorgde Jeroen Tesselaar voor de 0-2. Daar bleef het bij, waardoor Telstar doorgaat in de beker. Foto: VI Images