Spanning om promotie neemt toe: comeback De Graafschap, misstap Volendam

De Graafschap en FC Volendam staan na maandagavond op even veel punten als nummer twee Jong Ajax. Jong Ajax verloor met liefst 7-2 van Jong FC Utrecht en bleef steken op vijftig punten. De Graafschap en FC Volendam hebben nu ook dat aantal punten na duels met respectievelijk Jong PSV en Jong AZ.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 3
De Graafschap

Omdat Jong Ajax verloor, kon De Graafschap op gelijke hoogte komen met de Amsterdammers. Vijf minuten voor tijd zag het er echter niet naar uit dat dat zou lukken. Na goals van Yorbe Vertessen (Jong PSV) en Mohamed Hamdaoui (De Graafschap) maakte Sekou Sidibe er vijf minuten voor tijd 2-1 van voor Jong PSV.

Een nederlaag kwam er echter niet voor De Graafschap. Sterker nog: het kwam niet eens tot puntenverlies voor de formatie van Mike Snoei. Twee minuten voor tijd maakte Ralf Seuntjens er nog 2-2 van, waarna Branco van den Boomen de vreugde bij de Superboeren helemaal compleet maakte. Hij ramde in de derde minuut van de blessuretijd ook nog de 2-3 tegen de touwen.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Bij winst van FC Volendam had de ploeg van coach Wim Jonk alleen tweede gestaan, maar Jong AZ dwarsboomde dat. Via Nick Doodeman maakte FC Volendam wel al snel de 0-1 voor de bezoekers uit Volendam. Daarmee was het hoogtepunt van de eerste helft meteen benoemd. Tenminste, op voetballend gebied. De eerste helft werd namelijk wel tijdelijk gestaakt door de bliksem.

In de tweede helft leek ook niet meer gescoord te worden. Tót drie minuten voor tijd. Ferdy Druijf zorgde nog voor de gelijkmaker: 1-1. Na vier overwinningen op rij moest FC Volendam het op bezoek bij Jong AZ dus doen met slechts één punt. Daarmee is de strijd om plek twee ongekend spannend in de Keuken Kampioen Divisie. Want net als Jong Ajax en De Graafschap staat nu ook FC Volendam op vijftig punten, vier minder dan SC Cambuur. Aan het einde van het seizoen promoveert naast de kampioen ook de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie direct naar de Eredivisie.