Zorgen Ten Hag: Varela zet zichzelf voor schut in aanloop naar Getafe-uit

Bruno Varela heeft niet bepaald aan zijn vertrouwen gewerkt bij het uitduel van Jong Ajax met Jong FC Utrecht. Varela moet volgende week donderdag (20 februari) de geschorste Andre Onana vervangen als Ajax de uitwedstrijd in de Europa League speelt tegen Getafe, maar kreeg in Utrecht zeven treffers om zijn oren.

Jong FC Utrecht
7 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

De 25-jarige Varela is normaliter niet speelgerechtigd voor wedstrijden van Jong Ajax, maar in onderlinge duels met andere beloftenteams mag de Portugese keeper wel keepen. Zo kon Varela wedstrijdritme opdoen voor het duel met Getafe van volgende week, waarbij hij de geschorste Onana moet vervangen.

Het werd echter een pijnlijke avond voor Varela. Jong Ajax, achter SC Cambuur de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, kreeg een ongenadig pak slaag van de leeftijdsgenoten uit Utrecht. Al bij rust leidde Jong FC Utrecht met 2-0. Odysseus Velanas maakte de eerste, Tommy St. Jago de tweede. Bij die tweede goal, afkomstig uit een hoekschop, zag Varela er niet goed uit. Dat zag ook Erik ten Hag, die aanwezig was op Sportcomplex Zoudenbalch.

In de tweede helft herstelde Varela zich ook niet bepaald. Vlak na rust veroorzaakte de Portugees een penalty door Velanas neer te halen. Jonas Arweiler maakte vanaf de stip de 3-0. Of de gifbeker daarmee leeg was voor Varela en Jong Ajax? Nog lang niet. Na negentig minuten stond een ongekende eindstand van 7-2 op het scorebord. Ook bij onder meer de 6-1 ging Varela pijnlijk in de fout. Hij wilde de bal wegschieten, maar gleed uit. De grootste nederlaag was het echter niet voor Jong Ajax. In 2014 was Willem II eens met 7-1 te sterk voor de Amsterdamse beloften.

Het matige optreden van Varela leverde hem een 3 op. Bekijk alle spelersbeoordelingen hieronder: