Spaanse voetbalbond gooit het roer om: topfunctie voor oud-Ajacied

Reacties

De Spaanse voetbalbond (RFEF) gooit het roer om na de vroege uitschakeling op het WK. Kort na de aanstelling van Luis de la Fuente als nieuwe bondscoach meldt de RFEF dat Albert Luque is aangesteld als technisch directeur.

Spaanse voetbalbond gooit het roer om: topfunctie voor oud-Ajacied
© Pro Shots

Luque is vanaf januari 2023 de opvolger van José Francisco Molina, die in juli 2018 in dienst trad. Ook hij begon aan zijn dienstverband na een teleurstellend verlopen WK. Molina was in november 2019 verantwoordelijk voor de aanstelling van de donderdag vertrokken bondscoach Luis Enrique.

Volgens de RFEF heeft Molina zelf besloten om zijn contract niet te verlengen en 'ruimte te maken voor een nieuw sportief project'. De voetbalbond bedankt de oud-doelman voor zijn 'professionaliteit, harde werk en zijn toewijding aan de ontwikkeling van het Spaanse voetbal.'

De 44-jarige Luque stopte elf jaar geleden als profvoetballer. Hij kwam uit voor clubs als Deportivo La Coruña, Newcastle United en Ajax. In dienst van Deportivo speelde Luque nog samen met Molina. Tussen 2002 en 2005 droeg de voormalig aanvaller zelf zeventien keer het shirt van de nationale ploeg van Spanje. Hij was actief op het EK van 2004. Luque is al sinds april 2019 werkzaam bij de RFEF: hij ondersteunde voorzitter Luis Rubiales de afgelopen jaren in zijn werkzaamheden.

Reactie Luis Enrique
Ondertussen heeft Enrique voor het eerst gereageerd op zijn vertrek als bondscoach. Via zijn socialmediakanalen bedankt hij het bestuur van de voetbalbond, zijn spelers, assistenten, de overige werknemers rondom de nationale ploeg en de supporters. Ook roept hij iedereen op om zich te scharen achter zijn opvolger Luis de la Fuente. 'De ploeg heeft steun nodig, zodat Luis de la Fuente kan bereiken wat hij wil bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.