Spaanse media opvallend kritisch op 'roekeloze' Frenkie de Jong

Reacties

Frenkie de Jong maakte tegen Getafe voor het eerst sinds augustus weer eens een doelpunt namens Barcelona en had in blessuretijd eigenlijk een assist verdiend bij de vierde goal van de Catalaanse grootmacht. Toch zijn de Spaanse media kritisch op hem.

Spaanse media opvallend kritisch op 'roekeloze' Frenkie de Jong
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 0
Getafe
Getafe

'Roekeloos' is het oordeel van Mundo Deportivo over het spel van de middenvelder tegen Getafe. 'In de eerste helft verloor hij een paar keer een bal op een heel gevaarlijke plek. Dat had impact op zijn zelfvertrouwen bij de rest in de van de wedstrijd.'

SPORT vond het optreden van De Jong 'ongewoon' in vergelijking met zijn normale niveau en gaf hem slechts een 6. 'Hij wisselde gevaarlijk balverlies, vooral achterin, af met beslissende verdedigende acties.' Vooral in de eerste helft was de Nederlander, die zelf ook niet tevreden was met zijn optreden, slordig. 'Zijn spel ging van minder naar meer', vond SPORT het ook na de pauze beter. 

Marca keek op voorhand uit naar het optreden van Frenkie, nadat hij eerder deze week uithaalde naar de Spaanse pers. 'Hij is een van de spelers die Xavi niet meeneemt in de roulatie', merkte het medium op. 'Hij had het in de beginfase erg moeilijk, maar ging steeds beter spelen.' Desondanks kreeg De Jong ook van de Madrileense krant slechts een 6.

Dat Frenkie na de pauze scoorde en bij de laatste goal de pass gaf op het schot, waaruit de rebound binnenvloog, weegt niet zwaar mee bij de lage beoordelingen in de Spaanse pers. Jules Koundé, die een fraaie assist had bij het openingsdoelpunt, doelpuntenmaker Raphinha – die volop profiteerde van het rustgeven aan Lamine Yamal – en de jonge verdediger Pau Cubarsi werden door de Spaanse media benoemd als de uitblinkers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
34
27
6
1
74-22
+52
87
2
Girona
34
23
5
6
73-42
+31
74
3
Barcelona
34
22
7
5
70-43
+27
73
4
Atlético Madrid
34
21
4
9
63-39
+24
67
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.