'Southgate wekt ergernis in Premier League met selectieprocedure'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland gaat geen vrienden maken in de top van de Premier League als hij straks zijn selectie voor de wedstrijden in de Nations League bekend gaat maken. De coach houdt geen rekening met het zware speelschema van de topclubs en stelt gewoon zijn sterkste selectie samen.

'Southgate wekt ergernis in Premier League met selectieprocedure'
© Pro Shots

In de Engelse competitie is rekening gehouden met bijvoorbeeld Manchester City en Manchester United, die ver doordrongen in de Europese toernooien en zodoende onlangs nog actief waren. Man United speelde op 16 augustus tegen Sevilla in de Europa League, een dag eerder viel voor Man City het doek in de Champions League na het verlies tegen Olympique Lyon.

Om de spelers te ontlasten werden de duels van Man United en Man City in de eerste speelronde van de Premier League opgeschoven, maar Southgate is volgens Sky Sports gewoon van plan om sterkhouders van beide clubs gewoon op te roepen. Engeland speelt begin september tegen IJsland en Denemarken in de Nations League en dus heeft de schemawijziging van de Premier League niet heel veel nut meer.

Het betekent dat de spelers van Man United en Man City na hun laatste wedstrijd in clubverband maar enkele dagen rust hebben gehad als ze worden opgeroepen en speeltijd krijgen bij het nationale elftal. Spelers als Harry Maguire, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Raheem Sterling en Kyle Walker zijn normaal gesproken zeker van een uitnodiging van The Three Lions. Eerstgenoemde is er wegens een rechtszaak in Griekenland mogelijk niet bij.

Het nieuwe seizoen in de Premier League begint al op 12 september en vanwege de coronacrisis is er straks richting 2021 geen winterstop in Engeland. Volgende zomer staat het uitgestelde EK op het programma, wat betekent dat er voor veel spelers van Engelse clubs nauwelijks rust is tot aan volgend jaar. Om iets meer lucht te creëren zijn de gebruikelijke replays in de Engelse bekertoernooien al geschrapt. De Duitse bondscoach Joachim Löw kondigde eerder juist wel aan dat hij internationals die laat in het seizoen nog actief waren voor hun club niet op te roepen.

Op VI PRO noemde Ajax-coach Erik ten Hag de interlandperiode voor de competitie al absurd. Lees hier meer van Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.