Duits Champions League-succes heeft gevolgen voor plannen Löw

Reacties

De Duitse successen in de Champions League hebben Joachim Löw ertoe gebracht zes internationals uit de wind te houden. De Duitse bondscoach heeft oog voor het beoogde hoogtepunt voor Die Mannschaft.

Duits Champions League-succes heeft gevolgen voor plannen Löw
© Pro Shots

Löw heeft de bekendmaking van zijn selectie voor de Nations League-duels met Spanje en Zwitserland op 3 en 6 september uitgesteld tot dinsdag. 'We wachten bewust de Champions League-finale af, ook uit respect voor deze wedstrijd en de finalisten', zegt de bondscoach op de website van de bond. 'Deze competitie en deze clubs behoren alle aandacht te krijgen, de nationale ploeg komt in september.'

Toch heeft de eindstrijd in Lissabon wel degelijk gevolgen voor de Duitse selectie. Löw zal Bayern-krachten Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Serge Gnabry en Leon Goretzka niet selecteren, zoals ook Marcel Halstenberg en Lukas Klostermann van halvefinalist RB Leipzig worden gespaard.

'Deze spelers moeten een paar dagen bijkomen en tot rust komen', zegt Löw. 'Het komende seizoen zal nog zeer lang lopen en is krachten verslindend. Er wordt extreem veel gevraagd van de topspelers. Ons hoogtepunt, het EK, staat pas tegen het einde op het programma.'

Bundesliga-traditie
De traditie voor de start van de Bundesliga leek te sneuvelen door de aanwezigheid van Bayern München in de Champions League-finale. Normaal gesproken opent de regerend kampioen het nieuwe seizoen, maar de Duitse profliga had de openingswedstrijd van Bayern verplaatst van 18 naar 21 september om de Beierse grootmacht meer tijd te geven zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Bayern heeft deze geste vriendelijk doch gedecideerd van de hand gewezen. Der Rekordmeister is bereid om een deel van de voorbereidingstijd op te offeren om de traditie in stand te houden. Op 18 september ontvangt Bayern Schalke 04 als seizoenouverture.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.